Video – Kindje Libretto vanmorgen heengegaan – 1 voor 12 Suriname

1 voor 12 Suriname kindje

Helaas een trieste update:

Het kindje van mevrouw Libretto is helaas vanmorgen overleden. Het meisje dat duidelijk uitdrogingsverschijnselen had is mede dankzij tussenkomst van 1 voor 12 Suriname opgenomen in het ziekenhuis. Maar het mocht niet baten. Het was te laat! Hepen jullie ons mee met het condoleren van de moeder en de andere gezinsleden. Let u aub op uw woorden. Hoe dan ook: zij is haar kindje verloren. En dat wensen we niemand toe. Het kindje MOEST meteen geholpen worden, maar vanwege geldproblemen was dat niet mogelijk. Dit mag nooit meer gebeuren!

We hebben contact gehad met Louis Vismale van 1 voor 12 Suriname. Hij heeft het nieuws bevestigd. De voorzitter is zeer ontdaan door het nieuws, ‘het had niet ogen gebeuren’ en hij zal er alles aan doen om de moeder bij te staan gedurende deze moeilijke dagen. We wensen hem ook sterkte.  Later meer.

Eerder schreven we het volgende: Een jonge Surinaamse moeder in nood. Kijk naar de hartverscheurende beelden. Dit kind heeft dringend hulp nodig. 

De jonge moeder van 5 kinderen legt haar benarde situatie uit aan directeur Louis Vismale van 1 voor 12 Suriname. Waarom kan dit kind niet de zorg krijgen die ze nodig heeft? Kijken we in de zorg echt alleen maar naar geld? En ja, mama geeft zelf ook al antwoord op de vraag waar de vaders zijn en waarom ze 5 kinderen heeft. Maar belangrijk is nu: Haar kindje heeft dringend hulp nodig. Bekijk de video, deel het met iedereen zodat het de juiste mensen kan bereiken want dit kan toch niet?

1 voor 12 Suriname is in gesprek met mevrouw Georgilla Libretto. Ze is een 24-jarige moeder met 5 kinderen. Ze heeft een kind dat aan het uitdrogen is. Het gaat om haar oudste kind van 8 jaar. Toen ze 5 maandjes oud was werd ze ziek.

Ze heeft stuiptrekkingen gehad, ze loopt niet, ze praat niet en ze kan niet zelfstandig eten. Moeder Georgilla heeft dringen medische hulp nodig voor haar dochtertje. 1 voor 12 staat garant voor het betalen van de medische kosten, ze doen daarom een oproep aan de gemeente om hen hierin bij te staan.

Het kindje moet met spoed opgenomen worden en mama moet elke dag ligkosten betalen. 200SRD per dag zegt moeder. Ze hebben een dokterskaart en toch moet zo een ziek kindje ligkosten betalen? Hoe kan dat? Om die reden is het kindje niet opgenomen. Dat is niet goed. Gelukkig staan meneer Vismale en de stichting garant. Maar ze kunnen het niet alleen.

Bekijk de video met het gesprek van de radeloze moeder. Ze praat met directeur Louis Vismale van 1 voor 12 en vertelt haar verhaal. Deel de video met een ieder. Wellicht kan er een oplossing komen en wie weet willen mensen de moeder helpen met haar kind. Dit is zielig zo, en zeer pijnlijk om te zien.

Bekijk hier de video van 1 voor 12:

Deel deze video met anderen. Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk. Wilt u ook bijdragen?  Maak contact: Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie

Wilt u direct doneren?

SPSB rekening SRD 315.214.0101 – Euro  315.214.040 – Dollar 315.214.041
Finabank SRD 197.90.53
Via ING Nederland IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06
Het kantoor is aan de Van Sprangweg #8 Paramaribo

moeder kind 1 voor 12 Suriname supemarkt