2 x 30 jaar gevangenisstraf voor Moreno en Giërmo in Nederland – video’s

wiersum Nederland gevangenis advocaat ticket Suriname Moreno en Giërmo

“Giërmo rekende een auto contant af, boekte een ticket naar Suriname waar hij grond wilde gaan kopen en gaf zijn kinderen veel geld cadeau….net na de moord”

Veel mensen zagen liever dat deze mannen levenslang weggestopt zouden worden. Maar Moreno en Giërmo gaan 30 jaar de bak in voor de moord op de Nederlandse advocaat Wiersum. Bekijk het bericht en de video’s voor meer informatie omtrent de veel besproken moordzaak en geef het door. Wat vinden jullie van deze straf? Vinden jullie het ook te weinig of veel te veel? Speelt emotie misschien een grote rol?

Vandaag zijn zowel Giërmo B. als Moreno B. veroordeeld tot dertig jaar cel in de rechtbank van Amsterdam voor de moord op advocaat Derk Wiersum in 2019. Het Openbaar Ministerie (OM) had overigens levenslang geëist.

De advocaat werd op 18 september 2019 doodgeschoten voor zijn woning in Amsterdam. Uit beelden is te zien dat de 44-jarige advocaat achter de schutter rende toen het wapen weigerde. Helaas werd hij alsnog neergeschoten. Met de dood als gevolg. Het OM vermoedt dat Moreno B. de trekker heeft overgehaald. De rechtbank heeft vastgesteld dat de schutter de bedoeling had om Wiersum te doden en vindt hun vermeende alibi’s niet overtuigend.

Ze hadden op 18 september ’s ochtends ook intensief contact met elkaar en konden na de moord over onverklaarbaar grote bedragen geld beschikken. Ze bleken opeens geld rond te strooien, terwijl Giërmo B. voor die tijd grote moeite had om de eindjes aan elkaar te knopen en Moreno B. gokschulden had. Giërmo B. rekende een Kia contant af, boekte een ticket naar Suriname waar hij grond wilde gaan kopen en gaf zijn kinderen forse geldbedragen cadeau. In de woning van Moreno B. werd een bon gevonden voor de aankoop van sieraden ter waarde van 3000 euro, afgerekend twee dagen na de moord. Aldus De Telegraaf.

Bekijk hier de video’s erover: