Video’s – Klap voor moeder vermoorde Robiënna uit Amsterdam – foto’s

Robienna Reboe Amsterdam Paramaribo Nederland dochtertje 1

Voor de 1 is het maar een plakkaat, maar dit is heel erg en traumatisch voor de moeder van de vermoorde Robiënna. Het is als een klap in haar gezicht.

Haar 12-jarige dochter werd vermoord door haar ex. Hij sneed haar keel door met een Stanleymes. “Het was per ongeluk”, zei hij. De toen 49-jarige Shelwin mag 20 jaar zitten. Op de Amsterdamse school van Robiënna hing een gedenkteken. Die is verdwenen. Het plakkaat betekent heel veel voor de nabestaanden en ze willen het graag terug. De politie doet daarom een oproep. Bekijk de video met de oproep en voor meer info over de wrede dood van het meisje. Hartverscheurend. Geef het door. Misschien kunnen ze toch geholpen worden. Sterkte mama. De jaren vliegen voorbij maar dit verdriet blijft.

De in 2009 vermoordde Robiënna Reboe zat op de St. Aloysiusschool in Amsterdam. Tegenwoordig heet het de Theo Thijssenschool. Op school hing een metalen gedenkplaat ter nagedachtenis aan Robiënna. Het meisje werd in 2009, precies 12 jaar geleden, vermoord door de 49-jarige Shelwin R. De ex-vriend van haar moeder. Shelwin sneed de keel van het kind door op 28 mei 2009. De moord vond plaats in de woning van haar moeder aan de Nova Zemblastraat in Amsterdam. Hij gebruikte een stanleymes. Het was een ongeluk zei hij. Maar volgens de moeder zou hij hebben gezegd: ”Als ik jullie niet kan krijgen, dan krijgt niemand jullie.’ Ook heeft hij geprobeerd de moeder te doden.

Joeri Sterringa, die inspecteur van politie is, kreeg de melding van huiselijk geweld binnen die dag. “Ik probeerde haar met collega’s nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Dat beeld krijg ik nooit meer van mijn netvlies.”

Veel mensen zijn geschrokken van de wrede daad in Amsterdam. Niet alleen de familie van Robiënna, maar ook buurtbewoners en personeel en leerlingen van de school. Ze sloten zich allemaal aan bij de stille tocht die gelopen is voor Robiënna. Honderden mensen liepen mee.

De school heeft speciaal voor Robiënna een gedenkteken laten plaatsen. De moeder was daar heel erg blij mee. En ze is nu erg verdrietig omdat het weg is. Zij en Joeri hebben altijd contact gehouden met elkaar. Zij vertelde hem onlangs over het verdwenen gedenkteken.

Joeri doet er alles aan om het gedenkteken terug te vinden. Hij plaatste een oproep op social media. “Het is afschuwelijk voor haar, het is een emotionele herinnering aan haar dochter. Het meest wrede is haar overkomen; dat je kind vermoord wordt. En dan dit ook nog, dat is voor haar een behoorlijke klap. Ik wil iedereen graag oproepen: als je iets weet of je hebt de plaquette gezien, of als je het er persoonlijk hebt afgeschroefd, het maakt me niet uit, laat het weten aan AT5.”

Bekijk de foto’s en video’s:

Robienna Reboe Amsterdam Paramaribo Nederland dochtertje 1

Robienna Reboe Amsterdam Paramaribo Nederland dochtertje 1 Robienna Reboe Amsterdam Paramaribo Nederland dochtertje 1 Robienna Reboe Amsterdam Paramaribo Nederland dochtertje 1

Bekijk hier de video met de oproep van de politie. Geef het door aan iedereen.


Er is een brug vernoemd naar het meisje. Bekijk de video daarvan: