Ik heb een jaar een huurhuis in Paramaribo voor hem betaald – Anoniem Nederland

huis huren Paramaribo euro western union geld sturen Nederland Suriname

In een anderhalf jaar tijd  heeft Anelia uit Utrecht 17.300 euro uitgegeven aan Dave uit Paramaribo! Zoveel monieeee

Ze had niet gedacht dat dit haar zou overkomen. Ze was stapelverliefd en hij was ook verliefd op haar. Dat dacht ze. Lees haar verhaal. Anelia wil graag aangifte doen tegen haar vriendje uit Paramaribo en de moeder van zijn kind, die ook een spelletje heeft meegespeeld. Wat denken jullie ervan? Zal het nog zin hebben? Geef het verhaal door aan anderen. Ze is opzoek naar goed advies. Maar Anelia wil ook dat andere vrouwen en mannen uit Nederland dit weten: TRAP ER NIET IN

Hallo FamilieNieuws, ik ben Anelia. Ik woon in Utrecht en ik heb een verhaal online gelezen van een een vrouw uit Nederland. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt en wil mijn verhaal vertellen. Die mevrouw heeft aangifte gedaan bij de politie en ik wil dat ook doen, zal het zin hebben? Het is nu al 3 jaar geleden, heeft het nog zin?

Ik heb nog elke dag pijn ervan. Ik heb alles opgeschreven. Ik heb in een anderhalf jaar tijd 17.300 euro aan hem uitgegeven. Dat is inclusief onze tickets en hotelkosten, vakanties enzo. Ik betaalde een jaar lang 450 euro huur voor hem. Het was namelijk de bedoeling dat ik bij hem zou komen wonen in Paramaribo. We hadden het perfecte huis gevonden en hij is alvast daarin gaan wonen. Ik heb spullen gestuurd vanuit Nederland om het in te richten. Ik had zelfs al ontslag genomen van het werk (ik kon gelukkig weer terug).

Nou, ik ontmoette Dave tijdens een vakantie in Suriname. We hadden niet meteen iets met elkaar maar bleven altijd contact houden. Dave is geen, hoe zal ik het zeggen, low liver. Ik bedoel hij is niet zomaar een man die ik heb opgepikt. Hij was een goed uitziende en vooruitstrevende jongen. Ja hij is 7 jaar jonger maar heeft zijn diploma, goede baan en geen kinderen (dacht ik). Ik was toen 43 jaar en alle mannen die ik zag hadden al kinderen, hadden al een leven achter zich. Dus een jongere man was de enige kans voor mij om samen een leven op te bouwen.

En ik was stapelverliefd op hem en hij op mij. Ik ben zelfs een keertje voor een weekje naar Suriname gegaan, alleen om bij hem te zijn.  Hij was echt ook gek op mij. Ik weet het zeker. Ik voelde het gewoon. Die man was uren met me aan de telefoon. We konden maar geen genoeg van elkaar krijgen.

Ik wilde hem naar Nederland halen, maar hij wilde juist in Suriname blijven. Ik zou dan voor een paar jaar bij hem komen en als hij ready was zouden we samen in Nederland komen wonen. Ik wilde graag een gezin en liever niet in Suriname.

Ik heb een goede baan en ik ben spaarzaam. Dus ik betaalde wel altijd alles. Altijd. In het begin stribbelde hij nog tegen maar later was het normaal dat ik alles betaalde. Zijn tickets, mijn tickets, onze vakanties. Naar het binnenland en alle hotelkosten. Ik dacht er nooit over na. Zijn geld was mijn geld. Al kenden we elkaar in totaal maar 1,5 jaar. Maar het voelde zo goed.

Oja, ik heb ook een deel van een stuk grond betaald, die ik tot nu toe nooit heb gezien.

En toen werd ik gebeld door een dame. Ze zei eerst dat ze zijn zus was. Ik wist nooit dat hij een zus had. Maar goed. Dave lag in het ziekenhuis en moest dringend een operatie ondergaan. Ik moest geld sturen. Ze heeft me haar naam enzo gegeven telefoonnummer. Ik moet het sturen via Western Union. Waar ik altijd geld stuurde. Ik geloofde haar meteen en in paniek maakte ik er meteen werk van.

Lees ook:

Mijn zus verhuurt stiekem mijn huis in Paramaribo voor euro’s – verhalen

Ik wachtte daarna uren en uren. Het ging om 900 euro. Ik werd wantrouwig en toen belde ik zijn broer. Die kende ik heel erg goed. Hij was aan het werk. Hij wist van niets. Hij had zijn broer eigenlijk een paar dagen eerder nog gesproken. Hij dacht dat hij voor het werk weg was.  Dat had Dave mij ook gezegd. Terwijl ik met hem was belde hij Dave. Die nam niet op. Ik kon alles horen. Ik had hem natuurlijk ook al geprobeerd te bellen.

En toen zei zijn broer, momentje ik probeer het even anders. Hij wilde ophangen maar ik zei hem nee. Ik blijf aan de lijn. Hij belde toen een nummer en een dame nam op. Ik kon alles horen. Hij belde met een andere lijn. En de dame die ik eerder aan de telefoon had nam op. Zonder dat zij wist dat ik alles kon horen zei ze dat ze inderdaad mij gebeld had en geld had laten sturen. Omdat Dave haar geld had beloofd voor een auto.

Ik hoorde die twee ruzie maken en toen liep die broer weg. Al die tijd dacht ik nog steeds dat hij met hun zusje sprak en was zo boos op dat mens.

Toen de broer terug kwam vroeg ik hem wat zijn zus zei. Hij zei me toen dat het niet zijn zus was, maar de ex van Dave.  Ik viel bijna van mijn stoel. Maar waar was Dave dan? Die was inderdaad in het binnenland voor zijn werk. En niet te bereiken. Hij kon nu niets doen we moesten wachten tot hij terug was.

Ik belde toen uit paniek zijn moeder. En toen pas drong het tot me door. Die moeder zei me dat ze van me hield en dat ze niet meer voor me wilde liegen omdat het anders uit de hand zou lopen. Die dame was namelijk niet Dave zijn ex. Maar de moeder van zijn zoontje. Ze waren uit elkaar maar ze waren gewoon weer samen en ze woonden gewoon mooi samen in het huis waar ik voor betaalde elke maand.

Dave was niet gelukkig met haar maar het meisje dwong hem om hem niet te laten anders zou ze mij alles vertellen. En de laatste twee keer dat ik in Suriname was bleef zij met haar kind bij haar schoonmoeder. De moeder van Dave dus. Ze zei me dat ik haar zelfs heb gezien.

Die vrouw heeft wel duizend keer haar excuses aangeboden.

Lees ook:

Mijn dochter wil een Nederlands paspoort – mijn verhaal

Ik ben na dat telefoontje 5 maanden van slag geweest. Ik ben kilo’s afgevallen. Ik schaamde me dood. Tegenover iedereen. Mijn werk, mijn vrienden en vooral tegenover mijn familie. Allemaal hadden ze me gewaarschuwd. Ik wist het allemaal wel maar Dave was niet zo. Lange tijd geloofde ik nog dat hij niet zo was. Ik verzon smoesjes voor hem. Dat die ex misschien iets met hem had gedaan, dat ze hem chanteerde en dat hij misschien niet met haar sliep. Hij zei me dat ze in aparte kamers sliepen. Hij bleef me bellen. Toen stopte het.

Die ex heeft me heel lang lastig gevallen. Op social media enzo. Ze was boos. Want natuurlijk konden ze niet lang meer in dat huis blijven. Ik heb nooit meer een cent gestuurd naar Suriname en heb na een tijdje alle contact verbroken met Dave en zijn hele familie. Iedereen was namelijk op de hoogte van die zogenaamde ex in huis bij zijn moeder.

Het is nu 3 jaar geleden.

Ik ben nog steeds gebroken. Ik vertrouw geen mannen. Ik heb pas nog een relatie verbroken omdat ik erg wantrouwig en jaloers was, hij kon er niet meer tegen. Maar alles komt door Dave. Ik volg die ex nog op social media. Ze is gewoon nog vrienden met de familie van Dave. En ze liken haar foto’s. Ik zie dat ze zwanger is. Ik weet niet of het van Dave is, ik zie helemaal niets van hem, Ik mis hem wel. Nog steeds. Ik mis wat we hadden. Ik zal nooit meer zo verliefd worden. Ik ben verdrietig. Maar tegelijkertijd ben ik heel boos. Ontzettend boos. Ik kan het gewoon niet loslaten.

En toen las ik gisteren dat artikel van die Nederlandse vrouw die aangifte heeft gedaan tegen een man in Suriname. En dat bracht mij op een idee. Kan ik ook nog aangifte doen? Tegen Dave, maar vooral ook tegen die vriendin van hem. Ze heeft me op valse voorwendselen zover gekregen om 900 euro te sturen naar Suriname. Ik heb alle bonnetjes nog en bewijs. Ook bijna alle bonnetjes van geld dat ik heb gestuurd, tickets die ik heb gekocht, vakantie huisjes die we geboekt hebben. Alles heb ik bewaard.

Mijn moeder zegt dat ik gek ben en blij moet zijn dat ik van die mensen af ben. Aanklagen heeft toch geen zin want die mensen hebben toch geen geld. Maar ik kan het niet loslaten. Ik wil dat zij in ieder geval boet voor wat ze me heeft aangedaan. Ze heeft me zo laten schikken en ze heeft me echt bestolen!

Ik ben benieuwd naar jullie adviezen en ideeën. Alvast bedankt. Door het op te schrijven gaat het sowieso al een stuk beter met me, maar ik wil nu, na drie jaar graag verder met mijn leven. Ik ben ook nooit meer teruggegaan naar Suriname. Ik weet niet of dat een goed idee is. Ik hou toch nog teveel van Dave. Raar he. Dit is wat liefde doet met je mensen. Ik had het ook nooit van mezelf verwacht.

Jullie mogen mijn verhaal best delen met andere vrouwen, en misschien wel mannen uit Nederland. Ik heb 1 belangrijke tip voor ze: TRAP ER NIET IN. Het lijkt allemaal mooi enz. Maar het zijn allemaal leugens.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

Lees ook:

Ik stuur elke maand 350 euro naar Suriname met Western Union Nederland

Ik heb een doos gestuurd vanuit Nederland naar Paramaribo en ik ben weer bestolen – anonieme klacht

Ik vertrouw de dood van mijn man niet. Heeft zijn beste vriend iets gedaan? – Anoniem Suriname

Video – “Help! Ik word niet serieus genomen door de politie in Suriname!”

Vrijgezellige jonge dame zoekt witte Nederlander – Blog Denise Faerber

Ik moet meer dan SRD 6000 EXTRA betalen om naar huis te vliegen – Amsterdam naar Paramaribo