Video – Zorgpersoneel in Suriname uitgeschakeld omdat ze zelf besmet zijn

Suriname toestand Paramaribo ziekenhuizen

Het gaat niet goed hoor. “Er zijn heel veel besmettingen op de werkvloer in de Surinaamse ziekenhuizen. Soms moeten hele afdelingen sluiten”.

Video – De minister geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen uit de samenleving zoals: Waarom betalen covid nabestaanden zoveel, waarom zijn de buitenlandse artsen weg, waarom had hij in Nederland geen mondkap op? etc. Hij vertelt ook dat het zorgpersoneel nu zelf ook te kampen heeft met een hoog aantal besmettingen. Vandaar de oproep aan al het zorgpersoneel om een steentje bij te dragen. De oproep is goed doorgekomen, er zijn zelfs reacties vanuit Nederland binnengekomen.

Het aantal besmettingen loopt in een raptempo op en helaas het aantal doden ook. Tegelijkertijd lezen en zien we dat er hier en daar feestje gehouden worden. Niet iedereen wil het horen. Maar de waarheid is hard: De 4de golf van Covid-19 is verschrikkelijk. Het gaat echt slecht. De afgelopen 30 dagen waren er 123 covid-doden en meer dan 11.000 nieuwe besmettingen!

Let wel: Van alle mensen die opgenomen zijn in het ziekenhuis met ernstige klachten en die overlijden is 90% niet gevaccineerd. Wil je je niet laten vaccineren? Dat is jouw goed recht. Maar hou je tenminste aan de mohana (mond-neuskap, handen wassen en afstand houden) regels. Covid maakt namelijk geen grappen. Dit geldt overigens ook voor de wel-gevaccineerden. Het is echt niet zo dat je nu lekker ‘losbandig’ kunt gaan leven.

De cijfers van de covid-19 dashbord spreken voor zich. Het gaat niet de goede kant op. De gezondheidssector kan het niet meer aan. Minister Amar Ramadhin is in gesprek met STVS. De Straat en uit zijn bezorgdheid. Hij geeft ook antwoord op de vraag waarom covid-doden perse naar het Wanica ziekenhuis lijkenhuis moeten en zo de nabestaanden belasten met extra kosten. En kunnen we niet weer buitenlandse artsen aantrekken?

Suriname toestand Paramaribo ziekenhuizen Suriname toestand Paramaribo ziekenhuizen

Bekijk de video en geef het door aan een ieder. De minister geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen vanuit de samenleving. Bekijk daaronder de volledige video van de gisteren gehouden covid-19 persconferentie. Geef het door aan iedereen.

Lees ook:

Video – “Moeten patiënten gewoon thuis doodgaan?”

Video Bekendmaking – Dringende Covid-19 NOODKREET/OPROEP Statement van de minister

Video – Geen artsen in Coronie