Video – “Moeten patiënten gewoon thuis doodgaan?”

asha mungra Suriname Paramaribo huisarts

“Hoe moet iemand die dringend naar het ziekenhuis moet, thuis blijven en ‘effe een aspirientje drinken’? Er is nergens plaats! Weet men wel dat we nu echt in CODE ZWART zitten?”

Video – Huisarts Asha Mungra uit Paramaribo voelt zich machteloos en vertelt over een verschrikkelijk incident met een patiënt van haar. Bekijk de video. Deel het met iedereen want het is belangrijk dat families in Suriname dit weten. Ook de beleidsmakers moeten deze video’s zien. Beseffen ze wel hoe ernstig de situatie op dit moment is in Suriname? Besef jij dat wel? Luister naar de huisarts en dan ga je het vanzelf wel snappen!

Er zijn patiënten in ons land die niet de juiste zorg kunnen krijgen op dit moment. Ze moeten worden opgenomen maar er is geen plaats. Huisarts Asha Mungra uit Paramaribo vertelt hier uitgebreid over. De huisarts is, na een incident bij haar op de praktijk, heel erg geschrokken van de ernstige situatie waarin we ons bevinden en ze vraagt zich serieus af of de gemeenschap zich hiervan bewust is. Ze vraagt ook af of de autoriteiten dit wel weten want mensen krijgen op dit moment NIET de zorg die ze zouden moeten krijgen. Dit kost levens!

Het incident met de patiënt heeft heel erg veel indruk op haar gemaakt. Ze werd letterlijk geconfronteerd met de realiteit waarin we nu zitten. Ze is zelf bang ervan geworden.

De arts vraagt zich af waarmee we eigenlijk bezig zijn? Wat nu? Wat gaan we doen? Dit is een zeer ernstige situatie. De huisarts vraagt zich ook af in hoeverre het volk zich hiervan bewust is en zelfs in hoeverre de autoriteiten zich hiervan bewust zijn. De huisarts heeft een aantal zeer kritische opmerkingen. Bekijk de video en geef het door aan iedereen: