Video – Ons huis in Suriname is verwaarloosd en vernietigd door huurders

huis huren Suriname kopen huren Paramaribo vakantie Nederland

Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik dit zag. Mijn moeder draait zich om in haar graf” Hierbij een triest bericht van Irene uit Nederland. Het is tevens een waarschuwing voor anderen: Verhuur je je huis in Suriname, pas dan op!

Irene is radeloos. Ze heeft een video meegestuurd zodat jullie met eigen ogen kunnen zien wat ze in Suriname is komen aantreffen. Haar ouderlijk huis is door huurders helemaal vernietigd. Het erf lijkt op een autokerkhof en een vuilnisbelt. En er is haast niets over van het prachtige ouderlijk huis waar haar familie zo hard hun best voor heeft gedaan. De huurders die nu geen huur meer betalen uiten allerlei dreigementen naar Irene en haar familie. Irene wil dat jullie haar verhaal lezen en ze hoopt op deskundig advies voordat dit uit de hand loopt. Ze hoopt ook dat de DC haar verhaal ziet want ze moet hier werk van maken. Deel de brief met een ieder zodat het de juist de mensen kan bereiken. Irene is helaas niet de enige met dit probleem. Waarom gaan we zo om met andermans eigendom?

Irene van “Irenestyling” schreef ons het volgende:

Goedemiddag, graag zou ik een conflict in de media willen delen namens mijn broers en zussen. Een conflict tussen huurder in ons ouderlijk huis in Moengo Suriname. Het huis is vernield en verwaarloosd. En er zijn 10 tallen autowrakken op het perceel. 

Er is van alles gedaan om tot een oplossing te komen maar huurder komt met dreigementen en schelden met krachttermen. Wij zijn ten einde raad. We komen er niet meer uit. Wij willen weten wat onze rechten zijn en zoeken hulp en advies van derden, de District Commissaris of iemand die ons wegwijs kan maken. We zijn opzoek naar de aanpak van dit probleem.

Gisteren is de situatie echt geëscaleerd. Mijn verhaal plus filmpje heb ik gedeeld op mijn Facebook “Irenestyling” en je kunt het hieronder dit bericht bekijken. Wij willen graag dat de samenleving ons filmpje ziet en ons kan ondersteunen. We weten dat het vaker voorkomt in Suriname. Waarom is het steeds een probleem als een huurder de woning op verzoek moet verlaten? Waarom? Het is toch niet hun huis?

Welke stappen kunnen wij het beste ondernemen? Zoals jullie op de video kunnen zien zit het erf vol met autowrakken. De autowrakken moeten verwijderd worden door de huurder maar die weigert en houdt voet bij stuk. Hij komt op ons af met allerlei dreigementen. Bovendien hebben ze al een paar maanden geen huur betaald. We krijgen alleen maar dreigberichten van de asociale huurder en zijn familie terwijl zij de gene zijn die dik fout zijn. Wij willen echt tot een oplossing komen voordat dit verder uit de hand loopt..

Wij vragen om hulp en bemiddeling om dit conflict op te lossen. We willen stappen ondernemen en we doen een vriendelijk beroep op de DC om ons te helpen. AUB, DC Olivia Domini, wilt u deze case oppakken. De politie is al op de hoogte en we gaan opnieuw aangifte doen tegen de huurders. 

Onderstaand bericht heb ik op ook social media geplaatst. Bekijk ook de foto’s en video’s. Delen met anderen aub:

Ik deel dit filmpje namens mijn andere zussen, broers, neven en nichten ! Dit filmpje is een recente film uit Moengo bij ons ouderlijk huis van Fam. Wijlen Tjon a kie Kropie en mijn zalig moeder Olfina “SaaDefoemie” die sinds 2008 vrij plotseling is overleden door een hartstilstand 

Kijk wat een huurder zonder toestemming met ons mooie huis en perceel heeft gedaan aan de ….straat te Moengo. Dit is wat wij aantroffen de dag toen wij op Moengo waren om weer eens ons ouderlijk huis te gaan bezoeken na jaren. Ik heb tranen met tuiten gehuild toen ik dit zag. Mijn ouderlijk huis en perceel is omgetoverd in een autokerkhof!!!

Suma beh sabi fa a presie of djarie diesie beh mooi vroeger kan van mee praten…Dit kan toch niet mensen? Wees ff eerlijk. Mijn broertje zet de boel te huur aan deze jongeman en kijk wat hij van ons mooie vredige perceel vol met prachtige struiken en bloemen en mooie woning gedaan heeft op Moengo. Wij zijn al weken hiermee bezig.

huis huren Suriname kopen huren Paramaribo vakantie Nederland

Wij hebben eerst die dag op een zeer vriendelijke manier en netjes uitgelegd aan de huurder dat wij als kinderen dit perceel willen opknappen en hem ook netjes vanaf augustus een ultimatum gegeven tot november eind dit jaar de boel vrij te maken. Wij zijn toen daarna rustig teruggekeerd naar Paramaribo.

Mijn jongste broer bleef in Moengo achter en meneer de huurder begon mijn broertje te bedreigen en gaf aan vanaf dat moment geen huur meer zal betalen. Dus vanaf juli j.l is er geen huur meer betaald maar nog steeds is ons boedel perceel vol met zijn bende !!! Hoezo moeten wij stressen om deze huurder tap oeng eigi zweet !

Wij zijn sinds in Suriname bezig met deze case zonder succes ! Aangifte gedaan op Moengo, zonder succes! Ik kreeg te horen dat deze huurder  goed bevriend is met de lokale politieagenten daar op Moengo dus m.a.w het wordt vriendjespolitiek en wij krijgen geen gehoor.

We hebben deze mislukte monteur verzocht om alle auto wrakken te verwijderen van het perceel maar meneertje wani plei plastiek gangster daar op Moengo voor mijn broertje. Wellll de maat is nu vol ! Wij zijn een nette familie en houden niet van problemen en daarom oe neeh deh sma tot last !!! Ik roep vanuit hier de familie en vrienden van deze huurder (naam bekend bij de redactie) om hem ook te verzoeken zijn bende daar per direct op te ruimen vandaag anders au mitie anga sani. Wij laten ons niet duperen op ons eigen zweet !!!. Mijn zalig moeder draait zich waarschijnlijk al 10 keer om in haar graf om te zien waarvoor ze hard gewerkt en gehosseld heeft !

Dit kan toch niet mensen ?!!! Delen jullie dit bericht zoveel mogelijk tot er een acute oplossing komt want wij als kinderen en familie zijn nu ten einde raad. Anga mofu jeh taki anga wang liebie sama daa jeeh maar a diesie noh abie jesie noch jejeh !!! Mi dati edeh kufkaf kba he !! In Suriname heb je geen poten om op te staan ook al benader je de politie met aangifte ! Ik hoef niemand ook eerst fooi of tjoekoe te geven onder tafel !!! Ik steun dat soort praktijken NIET !!!
Delen Mensen

P.s. We worden maar uitgescholden door de huurder en zijn vrouw . Ze zijn op oorlogspad omdat wij ze weg willen. Ja, en die de autowrakken moeten ook gewoon weg daar. We vragen jullie vriendelijk om advies. Deel het bericht met iedereen. Bedankt. 

Bekijk de gedeelde  video: