43-jarige jongeman geen covid-dode maar bolletjes slikker op vakantie – politie Suriname

Paramaribo bolletjes luchthaven bolletjes slikken FamilieNieuws

Een 43-jarige jongeman zou ondanks zijn 2 prikken toch besmet zijn geraakt in Suriname en aan de gevolgen hiervan zijn overleden. Dat bleek achteraf niet waar te zijn.

Volgens het officiële politie bericht had deze meneer geen covid, maar was hij een bolletjesslikker. Hij overleed op de spoedeisende hulp nadat een bolletje oploste in zijn buik. Daar ging eerst heel wat aan vooraf. Bekijk het officiële politiebericht voor meer informatie. We wensen de nabestaanden veel kracht toe.

Politie Suriname schreef: Bolletjes slikker overleden ten gevolge van cocaïne intoxicatie
De 43-jarige CP is op zaterdag 11 september kort na aankomst op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis overleden.

C deed op die dag in kritieke toestand de SEH aan en kwam ongeveer 19 minuten daarna te overlijden. Het ontzielde lichaam van P werd in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen en overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica omdat het vermoeden bestond dat het mogelijk om een Covid-19 geval ging. Na een swapp test bleek dat niet het geval te zijn.

Er is vervolgens obductie gepleegd op het ontzielde lichaam en daarbij is komen vast te staan dat CP ten gevolge van cocaïne intoxicatie is overleden. De man had 21 cocaïne bolletjes in zijn maag, waarvan 1 helemaal opgelost was. De andere 20 bolletjes zijn uit het lichaam verwijderd en overgedragen aan de rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade.

Naderhand is aan het licht gekomen dat P op donderdag 9 september in het s’ Lands Hospitaal was opgenomen, omdat hij zich onwel voelde. Besloten werd om operatief in te grijpen. Vanwege de bijzondere omstandigheden van P achtte het operatie team het nodig om de operatie in aanwezigheid van de politie uit te voeren. Voor de komst van de politie zag P kans uit het ziekenhuis weg te gaan.

Zoals eerder aangegeven meldde hij zich op zaterdag 11 september aan op de afdeling SEH van het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij kort daarna de geest gaf.