21-jarige schiet 22-jarige dood in Paramaribo – Politie Suriname

Paramaribo Dahl overleden Suriname

Doodgeschoten omdat hij een oudere vrouw, een moeder, wilde beschermen. Hij was nog maar 22 jaartjes jong. In de bloei van zijn leven, maar zinloos geweld maakte een einde aan zijn toekomstdromen. De 21-jarige schutter Chequildo heeft inmiddels bekend dat hij heeft geschoten. Hij is samen met 3 andere verdachten aangehouden. 

De jongeman (foto) is overleden. Bekijk het officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Bekijk de identiteitsgegevens van het slachtoffer en de voornamen van alle 4 verdachten. Geef het door aan belangstellenden. Wij van FamilieNieuws wensen zijn familieleden en kind heel veel kracht met dit veel te vroege en plotselinge verlies.

Politie Suriname schreef. Man met schotverwonding overleden te SEH; vier verdachten aangehouden

De 22-jarige Loreno Dhal is in de middag van maandag 13 september na een schietincident omstreeks 17.40 uur op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo komen te overlijden.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) begaf zich na de melding naar de SEH. Onderzoek wees uit dat het om het slachtoffer ging van het schietincident dat zich eerder op die dag had voorgedaan aan de Herman Steinbergstraat.

Alvorens het schietincident zich voordeed, vond er een woordenwisseling plaats tussen de moeder van een vriend van Loreno en vier manspersonen bij een hotel aan de Calcuttastraat. Daarbij waarschuwde Loreno het viertal de vrouw niet te molesteren, aangezien zij veel ouder is en zich niet wilt inlaten met kleine jongens. Om erger te voorkomen brachten Loreno en zijn vriend de vrouw in een personenauto weg en stopten bij een Carwash aan de Herman Steinbergstraat.

De vier jongemannen begaven zich kort daarna in een Toyota Noah busje ter plaatse om Loreno om rekenschap te vragen. Het viertal stapte uit, van wie één hunner gewapend was met een scherp voorwerp en een andere met een vuistvuurwapen. Er ontstond toen een schermutseling tussen hen en Loreno. Op een bepaald moment schoot de verdachte met het vuistvuurwapen op Loreno. Het slachtoffer werd geraakt in zijn buik en door omstanders afgevoerd naar de SEH. Bij aankomst bleek hij het leven te hebben gelaten.

Na de daad verlieten de mannen met een hoge snelheid de plek. Na verkregen en uitgewerkte informatie werden de vier manspersonen met assistentie van het RBTP bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Het gaat in deze om de 21-jarige schutter Chequildo S., op wie het vuistvuurwapen is gevonden. Deze verdachte heeft bekend de schoten te hebben gelost. Verder zijn Sivarino J. en Roiek K., beiden 21 jaar en Joël A. (31) die gewapend was met het scherp voorwerp in de kraag gevat. Het scherp voorwerp is echter nog niet achterhaald.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld, terwijl het ontzielde lichaam van Loreno ter obductie door de politie in beslag is genomen.

Dahl overleden Suriname 1
De overleden Dahl. Foto binnengekomen via social media