Over Prem, die levend verbrand werd na een borrel in Suriname

Oemakant Kalidien collega brand

Prem werd levend in brand gestoken na een avondje borrelen met zijn collega’s in Suriname.

Een trieste en bizarre dood. Prem zijn verkoolde lichaam werd, na een videogesprek met zijn zoon, teruggevonden in een container. Frits, de 41 jarige verdachte, vertelde afgelopen week aan de rechter dat Prem hem eerst heeft gekapt. Is dat reden genoeg om iemand levend te verbranden? Bekijk het bericht voor meer informatie.

Het was tweede Kerstdag, vorig jaar, toen de 54-jarige Oemakant Kalidien, meer bekend als Prem, samen met verdachte, de 41 jarige, Frits S, en twee andere werknemers zat te borrelen. De 2 vertrokken en lieten Frits en Prem achter. Niet lag daarna belde Prem zijn zoon vanuit een container. Hij had zichzelf erin opgesloten. Hij moest zichzelf in veiligheid brengen nadat Frits hem had gekapt met een houwer.

Zijn zoon belde de politie om te gaan kijken. Daar aangekomen trof de politie samen met de brandweer twee uitgebrande containers aan. In 1 van de containers lag het verkoolde lichaam van Prem. De 41 jarige Frits zou Prem van het leven hebben beroofd. Vermoedelijk heeft hij opzettelijk de container, waar Prem zich in had verstopt, in brand gestoken. Prem is daardoor levend verbrand en overleden.

Frits verscheen afgelopen week voor rechter Danielle Karamatali, hij wordt ervan verdacht Prem van het leven te hebben beroofd. Het wordt hem verweten dat hij opzettelijk brand heeft gesticht aan de houten deur van de container, terwijl hij wist dat het gevaarlijk was.

Frits verklaart echter dat Kalidien hem eerst op zijn hoofd heeft gepakt. Hij wordt juridisch bijgestaan door advocaat Radjesh Bhoewar.

Later meer

Lees meer over de dood van Prem in onderstaand officieel politiebericht:

Man levend verbrand na het borrelen – politie Suriname