Ik stuur elke maand 350 euro naar Suriname met Western Union Nederland

vader vakantie geld sturen western union Suriname familie Paramaribo

Hoeveel SRD is een 500 euro op dit moment in Suriname?

Anoniem verhaal – Is Pedro een goede vader? Hij vindt van wel en zijn nieuwe vriendin, met wie hij sinds kort in Nederland woont, vindt dat ook. Maar zijn ex zegt af en toe wel hele gemene dingen tegen hem. Die 350 euro die hij elke maand via Western Union voor haar naar Suriname stuurt vindt ze te weinig en ze eist meer. Hij moet vanaf nu 500 sturen anders kan hij de kinderen niet meer “zien”. Pedro wil weten of het geld dat hij stuurt inderdaad te weinig is. Of heeft zijn nieuwe vriendin gelijk? Wordt hij voor de gek gehouden?

Ik ben Pedro. Ik woon in Amsterdam en ik heb 2 kinderen in Suriname met een Surinaamse vrouw. Ik stuur geld voor ze. Elke maand. Ik mis nooit een maand! Ik begin te zeggen dat ik niet klaag dus komen jullie mijn hoofd niet moe maken, want ik stuur elke maand trouw geld en ik stuur extra als ze jarig zijn. Of als die moeder schoolgeld ofzo extra moet betalen. Denken jullie niet dat die vrouw zielig is. Luisteren jullie naar mij. Ik ga jullie vertellen hoe die moeder van ze is.

Toen ik met haar begon was ik vrijgezel en om heel eerlijk te zijn was ze heel snel zwanger van die eerste. Ik heb der direct geaccepteerd als mijn kind want ik had niet. Mijn vriendin had twijfels, maar ik heb die direct weggenomen. Dus daar wil ik niet over praten. Een jaar later was ze zwanger van die andere. Ik was toen veel in Suriname dus ze is snel weer zwanger geworden. Ik ben blij met mijn twee meisjes.

Ik ben weer terug naar Nederland gegaan. Die relatie tussen mij en die moeder liep niet. Ze denkt de hele dag aan geld geld en in Su kan ik geen geld maken. Dus ik ben nu in Nederland. Met de bedoeling die dame te laten komen met die kinderen. Niet als mijn vrouw maar om die kinderen hier op te laten groeien. Hun zaken zijn bijna geregeld.

Ondertussen heb ik een nieuwe hele leuke relatie. Deze dame weet dat ik kinderen heb. Ze heeft ook een zoontje. Ze is trots dat ik zo goed voor mijn kinderen zorg. Alleen is die moeder nu wel lastig geworden.

Nu ze weet dat ik een andere vrouw heb, belt ze bijna dagelijks hoe slecht het met ze gaat. Een keer heeft ze zelfs gelogen dat zij en haar moeder corona hadden. Ik moest honderden euro’s sturen voor thuiszorg. Mijn vriendin zegt dat die vrouw me alles kan wijsmaken omdat ze mijn kinderen heeft. En dat is waar.

Ik doe alles voor mijn kinderen. Nu heeft die moeder me gevraagd om 500 te sturen elke maand. Kijk ik ben geen domme man. Ik verdien wel mijn geld inmiddels goed in Nederland. Ik kan die 500 missen. Maar ik zet dan liever die 150 aan een kant om te besteden aan die kinderen als ze hier in Nederland komen. Die moeder wil toch die 500 euro. Ze wil het vanaf augustus hebben anders gaat ze die kinderen niet meer laten videobellen. Dan gaat ze internet af moeten sluiten. Alles is duur geworden, ik hoor dat elke keer. Ik weet dat het zo is.

Ik kan niet zonder die kinderen. Ik wil ze sowieso om de 3 dagen even zien en lekker kletsen. Vooral die kleine. Elke keer lijkt ze weer groter geworden. Mijn vriendin zegt dat ze me aan het chanteren is. Dat kan, die moeder is zo een type vrouw. Dat merk ik nu. Maar ze voedt mijn kinderen wel goed op. Ik zie dat en ze zien er happy uit. Ze koopt mooie spullen voor ze en ze dragen de kleding die ik stuur.

Daarom wil ik niet slecht praten over die moeder en ook niet met mijn vriendin. Die helpt me wel met deze brief maar ze weet dat ze liever niet kan bemoeien.

Ja, die 500 euro stuur ga ik dus na augustus sturen. Ik doe het omdat het mijn kinderen zijn en ook omdat ik voorlopig niet op vakantie kan naar Paramaribo en voorlopig gaan ze niet hier komen. Mijn vraag, aan de gemeenschap van Suriname is, was die 350 euro die ik stuurde echt te weinig? Kun je met een 350 euro je kinderen niet grootbrengen? Wat is het gemiddelde salaris dan? Mijn ex zegt dat ze geen baan heeft. En haar moeder krijgt net een SRD 2000. Ik heb zojuist uitgerekend hoeveel 500 euro in SRD is op dit moment en dat klinkt ontzettend veel.

Ik geef mijn vriendin hier in Nederland geen geld. Ze werkt zelf en ze wonen bij mij. Zij en haar zoontje hebben geen onkosten dat niet. Geen vaste lasten voor huur en eten. Ik verzorg ze. Zoals een man hoort te doen.

Maar ik voel me toch een beetje genept door die moeder in Paramaribo. Mijn vriendin zegt dat ze me voor de gek houdt. Wat zeggen jullie ervan? Het maakt niet uit wat jullie zeggen. Ik ga dat geld wel sturen. Het zijn mijn kinderen. Maar ik wil toch weten hoe men erover denkt. Soms kan die dame in Suriname echt mijn dag verpesten. Ze zegt soms zulke harteloze dingen tegen mij. Vooral sinds ik een vriendin heb. Misschien uit jaloezie. Maar ze weet dat zij en ik niet echt een stel waren. Maar ik wil absoluut niet dat ze denkt dat ik niet van mijn kinderen hou want ze zijn mijn alles. Mijn vriendin weet dat. Bedankt voor jullie positieve reacties.

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken.