Wangedrag van een Hindoestaanse Pandiet /Priester in Nederland – Ons verhaal

pandiet Nederland Suriname verhaal India

Bepaalde mensen in Nederland en Suriname hebben problemen en zoeken hulp bij een Pandiet (Priester). Soms kost het honderden euro’s maar omdat ze zo wanhopig zijn gaan ze er toch voor.

Soms komt het goed, maar in het geval van de buurvrouw van Samira niet. Ze bleef, bedrogen en verlaten door haar man achter. Ze voelt zich benadeeld door de Pandiet. Ze wil graag haar verhaal delen en ook andere mensen waarschuwen. Lees haar trieste verhaal. Geef het door aan anderen. Lees ook de belangrijke disclaimer onderin dit bericht!

Hoi Denise, zoals afgesproken stuur ik het verhaal van mijn buurvrouw voor jouw krant. Ze weet ervan we hebben het samen geschreven. Ze is erg aangedaan en kapot van hetgeen haar is overkomen. Ze wil haar verhaal delen maar ze wil mensen ook waarschuwen. Ik gaf jou al aan dat we het verhaal willen delen om mensen hiervoor te behoeden. Ik wil je alvast hartelijk bedanken. Groeten van Samira uit Nederland

Dit is het verhaal van mijn buurvrouw!! Als titel kun je gebruiken: Wangedrag Hindoestaanse Pandiets /Priesters in Nederland. Sommige mensen die problemen ervaren in het leven zoeken hulp bij een Pandiet (Priester) ongeacht dat het honderden euro’s kost gaan ze uit wanhoop ervoor! Ze zijn ten einde raad en pakken alles aan om hun leven weer op orde te brengen. Mensen zoals mijn buurvrouw.

Laat ik duidelijk aangeven dat mijn verhaal gaat over de slechte Pandiets. Ik wil absoluut niet de naam van de goede Pandiets schaden. Ik geloof best dat die wel bestaan in Nederland.

Maar een aantal mensen in nood wordt helaas misleid vooral als de Pandiet’s geld ruiken. Zo ook in het volgende geval van mijn lieve buurvrouw. Ik vertel haar verhaal en haar eigen ervaring. Dingen die ik met mijn eigen ogen heb waargenomen. Ja, deze Pandiet had voor mijn buurvrouw een pooja (ritueel) in India gedaan. Hij had gedragen kleding van alle gezinsleden nodig, zand van de voor en achtertuin, foto’s van de gezinsleden en natuurlijk honderden euro’s. In vertrouwen dat hij het gezin van mijn buurvrouw kon helpen werden de spullen afgegeven en het geld. Hij stuurde haar daarna ook foto’s van de zogenaamde pooja (ritueel) in India.

Het was de bedoeling om haar gezin weer gezond te maken. Eindresultaat: De man des huizen (mijn buurman) is weg gelopen. Nota bene met de zus van de Pandiet. De Pandiet had haar betrokken bij het ritueel. Dus ze werkte als ware voor haar broer.

De pooja (ritueel) had wel effect ja. Niet voor mijn buurvrouw, maar voor zuslief van de Pandiet. Zij was zelf ook getrouwd en verliet haar man en haalde de jackpot binnen met haar 20 jaar oude minnaar, mijn buurman dus. Ze kan op grote voet nu leven, hoeft nooit meer te werken en woont nu in een luxe huis samen met mijn buurman. Ze heeft met hulp van haar broer de Pandiet de buit binnen gehaald. Zo zien w dat.

Dat zij en haar broer gezamenlijk een gezin hebben geruïneerd boeit hun totaal niet!! Bij confrontatie ontkende de Pandiet heel veel. Hij gaf wel toe dat zijn zus vreemd was gegaan met mijn buurman maar dat het de schuld van mijn buurvrouw was en niet van zijn zus. Zij was geen goede echtgenoot geweest. Dat heeft hij gewoon gezegd.

Mijn buurman en de zus van de Pandiet gingen vreemd met elkaar. Vanaf het prille begin was hij op de hoogte van de affaire!! Mijn buurvrouw is al die tijd misleid. Ze is gewoon gebruikt, zodat zuslief mijn buurman (met geld) kon aftroggelen. Mijn buurvrouw is 1,5 jaar op een dwaalspoor hadden gezet. De helpers in de mandir (Tempel) en familieleden van de Pandiet waren allemaal op de hoogte van het overspel. Mijn buurvrouw heeft me alles verteld. Ik vind het heel triest. Ik keur dat echt niet goed dat iemand die je notabene betaalt je zoiets aandoet.

Kijk het heft met vertrouwen te maken. Men gaat naar een Pandiet uit nood. Ze delen vaak al hun hebben en houden met zo iemand. Ze vertellen hem dingen die ze met niemand kunnen delen. Ze vertrouwen ze tot op het bot.

We willen hier ook werk van maken: Want dit gedrag wordt gewoon geaccepteerd. Organisaties spreken dit soort Pandiet’s niet aan op hun wangedrag. Pandiets worden als een soort van God behandeld. Slachtoffers kunnen nergens terecht, bovendien heerst angst voor de Pandiet’s en hun dodelijke mantra’s.

Na onderzoek zijn we er achter gekomen dat er meer Pandiets zijn met wangedrag in Nederland. Er lopen zelfs rechtszaken tegen een paar. Er is ook een ander Pandiet in Nederland die aangeklaagd is door een Surinaams gezin. Deze heeft ongeveer hetzelfde gedaan als wat er bij mijn buren is gebeurd. Er is zelfs iemand overleden. Heel erg.

Nee, mijn buurvrouw en ik moesten dit op papier zetten. Ook omdat ze hier echt kapot van is. Haar vertrouwen is beschaamd. Op een hele trieste manier. Haar gezin is kapot. Hopelijk is ons verhaal een waarschuwingen voor de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland en misschien ook voor de mensen in Suriname.

Nogmaals, we zeggen niet dat Pandiets niet goed zijn. Er zijn vast genoeg mensen met goede ervaringen maar wees voorzichtig mensen. Wees op je hoede. Mijn buurvrouw komt hier waarschijnlijk nooit meer overheen. Laat dit niemand anders overkomen. Groeten van Samira en buurvrouw

P.S. Heb je ook een vraag die je wilt stellen? Of heb je een probleem of klacht? Wij publiceren het gratis (en anoniem) voor je! Stuur ons een berichtje. Je mag het ook appen naar +31685421200

Disclaimer: Let op: Dit is de kant van het verhaal en de mening van mevrouw Samira uit Nederland (niet haar echte naam) en haar gedupeerde buurvrouw. Dit is hun persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. het is absoluut niet de bedoeling om het beroep in een kwaad daglicht te zetten. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem