Mooi Koto Misi Wanda Denz uit Paramaribo is heengegaan – foto’s video’s

Ze had geen eigen kinderen maar was een mama/tante voor velen. 30 jaar geleden kocht ze haar kist al. Maar ze mocht 95 jaar oud worden. Lespeki dienari Sisa Wanda Denz. Waka bun.

Behalve aflegger en kenner van de Afro-culturele klederdracht heeft Denz toneel gespeeld en aan hoorspelen meegedaan. Hierbij wordt bekend gemaakt dat we helaas afscheid moeten nemen van mevrouw Wanda Denz, een veelzijdige Surinaamse cultuuricoon. Bekijk het bericht en de gedeelde foto’s en video’s. Wij van FamilieNieuws wensen een ieder, in het bijzonder haar familieleden, vrienden van de NPS en Naks Suriname, veel kracht toe met dit grote verlies.

Wanda Denz is op 8 augustus 2021 overleden te Paramaribo Suriname op 95 jarige leeftijd. We bedanken haar voor haar inzet en know how van de Afrikaanse anjisa. Wanda Denz, was een veelzijdige cultuuricoon. De familie organiseert een bijzonder doch verantwoord afscheid in deze Covid-19-tijd. “We gaan dinsdag langs Grun Dyari rijden, want ze was een tranga NPS-er, daarna langs Apintie, waar ze ook een graag geziene gast was en Naks, waar ze ook bij betrokken was.”

Nicht Aaron-Denz zegt dat haar tante een echte levensgenieter was. Haar feestjes duurden altijd twee tot drie dagen: Een dag voor de familie, een dag voor haar geliefde sociaal-culturele vereniging Opera en een dag voor de wrokoman die allerlei activiteiten ten behoeve van het feest hebben verricht. Ze was ook lid van de EBG-kerk.

Weetje: Omdat Denz zelf geen kinderen had, zorgde ze er dertig jaar geleden voor alvast haar doodskist te kopen.
Lees meer: 

Wanda Denz Suriname Wanda Denz Suriname Wanda Denz Suriname Wanda Denz Suriname Wanda Denz Suriname Wanda Denz Suriname