Video – Huilende Suzy na woningbrand in Rotterdam Nederland

brand Rotterdam Nederland

“Ik heb geen ouders meer, ik heb geen familie meer. Ik sta er alleen voor. Wat moet ik nou?”

Video – Bekijk de video van een wanhopige Suzy Campbell. In tranen vertelt ze wat haar is overkomen. Ze woont in Nederland en er was een felle brand. Haar woning in Rotterdam is ook getroffen. Suzy voelt zich helemaal in de steek gelaten. Bekijk de video en geef het door aan belangstellenden. Triest hoor. Het zou je maar overkomen. Wat moet ze doen?

Een grote brand een paar weken terug in Rotterdam. Zes woningen zijn onbewoonbaar verklaard en verschillende huisdieren moesten mee met de dierenambulance. Het gaat om twee honden en twee papegaaien. Een persoon heeft rook ingeademd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het lijkt erop dat de brand veroorzaakt is door werkzaamheden op het dak. Dat liet de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten.

Nu, een paar weken later voelen de bewoners van de getroffenen woningen aan de Ruilstraat in Rotterdam-West zich heel erg in de steek gelaten. Ze voelen zich vooral in de steek gelaten door de verhuurder. De huilende bewoonster Suzy Campbell praat met de media. “Ik heb geen ouders meer, ik heb geen familie meer. Ik sta er alleen voor”, zegt ze “Wat moet ik nou?”

Bekijk de video. Ze laat zien in wat voor puinhoop ze momenteel leeft. Suzy is een kale woning aangeboden, maar geld voor meubilair heeft ze niet. “Het is een hele kale woning”, zegt ze. “Er ligt niet eens een vloerkleed. Twee weken heb ik moeten wachten voordat ze een vloerkleed hebben neergelegd.” Om die reden kan ze er ook niet intrekken en doet ze een oproep aan Woonbron: “Help mij met dingen die ik nodig heb om te overleven in de woning, zoals een vloer, een gasfornuis of iets waarop ik kan koken voor mijn zoon.”

“Waar kan ik aankloppen om iemand te spreken om te helpen?” vraagt ze zich af. “Iedereen geeft advies, maar je wordt niet geholpen. Niemand die dat doet.”

Reactie woonbron:

Hans Böse van de Woonbron zegt over de klachten van de bewoners dat het heftig is om te horen. “We vinden het vervelend dat het zo wordt ervaren. We gaan bij hen na waar de behoeften liggen.” Daarnaast laat Woonbron weten dat er de komende tijd aan de woningen gewerkt gaat worden. “De woningen worden de komende periode hersteld, maar inmiddels is duidelijk dat het wat langer duurt.” Wanneer de bewoners weer naar hun eigen woningen kunnen is nog niet bekend.

Bekijk hier de video:

Bekijk hier wat video’s van de felle brand waar Suzy het over heeft:

Lees hier meer: