Zoontje zag moeder liggen met 17 messteken- video’s

Romenia Suriname

“Ik heb mijn vrouw niet vermoord”

De 28-jarige Romenia is eind vorig jaar op wrede wijze om het leven gebracht in Suriname. Vermoedelijk door haar 30 jaar oudere partner en de vader van haar twee jonge kinderen. De jonge vrouw is middels 17! messteken om het leven gebracht maar haar 58-jarige vriend Amar, blijft erbij dat hij het niet heeft gedaan. Het was zelfdoding en nu verklaarde hij weer iets anders. Zijn zoontje verklaarde afgelopen maandag in de rechtszitting wat hij met zijn eigen ogen heeft moeten waarnemen. Bekijk het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de verschillende video’s die zijn gemaakt ten tijde van het incident. Geef het door. Misschien is het tijd voor papa om de waarheid te vertellen? Triest voor zo een kind. Hoe verwerk je zoiets?

Amar staat terecht voor moord op zijn vrouw. Hij is al sinds november 2020 aangehouden en verdachte van de moord op de 28-jarige Romenia. Ze werd met maar liefst 17 messteen om het leven gebracht. Sinds het begin ontkent hij betrokken te zijn.

Zoontje verklaart iets anders

Maar hun 10-jarige zoon, die op het moment van de moord samen met zijn jongere broer ook in huis was, zegt dat zijn papa het toch wel heeft gedaan. De jongen getuigde van de week in de rechtbank tegenover rechter Maureen Dayala, dat zijn ouders kort voor het incident ruzie hadden. Vlak daarna zag hij zijn vader met bloed aan zijn handen en zijn moeder zag hij op de grond liggen in een plas bloed.

Na zijn aanhouding verklaarde Amar dat zijn vrouw zichzelf van het leven had beroofd, iets was medisch gezien onmogelijk blijkt te zijn. Maar Amar veranderde maandag zijn verklaring. Hij was bang om de waarheid te vertellen zegt hij. Hij vertelde nu dat iemand anders haar had vermoord. En hij heeft zelfs een vermoeden wie dat is. “Ik zweer dat ik mijn vrouw niet heb vermoord” zei de man met een zielige toon tijdens de zitting.

De rechter, die duidelijk niets meer wilde horen, sloot de zitting af met de dringende mededeling dat Amar mocht gaan nadenken over de verklaring van zijn zoon. Die had zij hem net daarvoor voorgelezen. De zaak is uitgesteld naar 4 oktober. Hopelijk komt dan de waarheid dan aan het licht.

Bekijk de video’s van het incident

[quads id=1]

Lees hier het officiële politiebericht omtrent de zaak:

Video’s – 28-jarige vrouw om het leven gebracht – politie Suriname