Moord op bloedeigen moeder en 16-jarige Beeldstroo? Is 35 jaar straf te hoog?

moord moeder Suriname

Wat moet er nou gebeuren met zo een jongen?

We kennen allemaal het gruwelijke verhaal nog van de jonge Vidjai Amar die verdacht wordt van moord op zijn bloedeigen moeder en hij zou hij ook nog de 16-jarige Dion Beeldstroo van het leven hebben beroofd. Inmiddels is de vader van Vidjai ook overleden. Hij zou de situatie niet meer aan kunnen.

De strafeis is 35 jaar! Velen vinden dat nog te weinig maar zijn advocaat heeft gisteren aangegeven dat de straf veel te hoog is. Bekijk het bericht om te lezen wat er gisteren nog meer besproken is over het incident waar velen van zijn geschrokken. Wat zou een geschikte straf zijn voor deze jongen? Weten jullie het.

Het wrede verhaal begon met de vermissing en de dood van de 16-jarige Beeldstroo. Hij is doodgeschoten door de toen 18-jarige Vidjai, die daarna zijn lichaam dumpte. Volgens het politioneel onderzoek heeft Vidjai aan Beeldstroo gevraagd om thuis bij hem een beroving te plegen en daarbij zijn vader te vermoorden. Hij kreeg daarvoor SRD 6.000. De inbraak op 10 december 2020 mislukte. Op 26 januari werd Beeldstroo vermoord door Vidjai. De reden:  Beeldstroo eiste meer geld en chanteerde Vidjai.

Bloedeigen moeder

Na de aanhouding van Vidjai werd duidelijk dat hij vermoedelijk ook verantwoordelijk was voor de dood van zijn bloedeigen moeder. Het nieuws sloeg in als een bom in de samenleving. Hoe kan zo een jonge jongen tot zoiets in staat zijn? Ook voor de vader van Vidjai was het nieuws niet te bevatten. Hij stierf kort daarna.

Volgens officier van justitie Shanta Mahadew is de schuld van Vidjai in beide gevallen wettig en overtuigend bewezen. Ze eiste daarom op de zitting van afgelopen mei een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 35 jaar voor de moord op zowel zijn moeder en jonge Dion Beeldstroo

De advocaat van Vidjai, Therese Roos, wil een lichtere straf voor hem:

“De verdediging verzet zich tegen deze hoge strafeis en voorspelt nu al dat, indien u deze eis overneemt, deze verdachte komt te overlijden vóór dat zijn strafperiode voorbij is. Indien dat niet het geval is, zal hij nooit meer worden geaccepteerd bij terugkeer in een totaal vreemde maatschappij voor hem.”

Zijn advocaat Therese Roos vindt tevens dat de bewijsmiddelen voor de moord op de moeder vaag zijn. Hoewel Vidjai zelf meerdere malen heeft bekend dat hij vloeibare rattengif in de drank van zijn moeder heeft gezet wat heeft geleid tot haar dood, is dat volgens Roos nergens bewezen. Bovendien heeft Vidjai ook een keer verklaard dat hij zijn zus verdenkt. “De verdachte verklaarde dat zus Lincy zijn ouders heeft vermoord om hun rijkdommen, omdat ze wist dat hun vader altijd zei dat Vidjai alles van hem zou overnemen.

“Ik heb sterk het vermoeden dat Lincy aandeel heeft in de dood van mijn vader. Ze heeft hem hoogstwaarschijnlijk een giftig middel toegediend zoals ze heeft gedaan bij mijn moeder. Vanaf mijn aanhouding heb ik alles op mij genomen, ook de dood van mijn moeder. Ook omdat ik niet wist wie op mijn oma en mijn broertje zou letten als Lincy ook zou worden ingesloten”, verklaarde hij.

Wordt vervolgd…

Lees de eerdere berichten over deze wrede zaak:

Lees hier alle details omtrent de zitting van afgelopen maandag in SUN