“Ze hebben mijn zoon gestoken” – Joshua overleden in Rotterdam – video

moeder Joshua Rotterdam Nederland 1

“Die moeder heeft zo staan gillen, dat is vreselijk om te horen: De gil van een moeder, wiens kind vermoord is…”

Luister hier naar een hartverscheurend gesprek met de moeder en broer van de in Rotterdam doodgestoken Joshua. Hij was pas 15 jaar jong. Inmiddels heeft een andere jongen van 15 jaar zich gemeld bij de politie. Luister naar het emotionele gesprek met de mama van Joshua. Hoe moet ze dit verwerken?

“De laatste woorden die hij tegen me zei, waren: ‘Mam, ik ga naar buiten, ik kom straks terug’. Hij is alleen nooit meer thuis gekomen. Gisteren is de 15-jarige Joshua overleden. Doodgestoken in een park. Vermoedelijk door een andere jongen. Die ook maar 15 jaar jong is.

De steekpartij vond plaats in de Rotterdamse wijk Beverwaard. “Die moeder heeft zo staan gillen, dat is vreselijk om te horen: De gil van een moeder, wiens kind vermoord is…” Dat zegt een buurtbewoner. Luister naar een opname van de moeder Joshua samen met een andere zoon van haar. Ze kunnen maar nauwelijks bevatten dat Joshua er niet meer is.

Wat haar zo een pijn doet is dat ze zeker weet dat hij haar naam heeft geroepen op het oment van de steek[partij. Ze had gezegd dat ze er altijd voor hem zou zijn, alleen op dat moment was ze er niet. Hoe moet ze dit verwerken?

Luister hieronder naar een gesprek met de emotionele moeder:

Bekijk ook een video van vlak na het incident:

moeder Joshua Rotterdam Nederland