Bezorgde moeder – “Onze school heeft besmette kinderen”

moeder school Paramaribo school

Ik laat mijn kinderen thuis!

Hierbij een dringend berichtje van Rita, een bezorgde moeder uit Suriname. Ze heeft vernomen dat leerlingen van de school van haar kinderen besmet zijn. Een lagere school in Paramaribo Noord. Maar de school is nog gewoon open.  Ze snapt hier niets van. Ze maakt zich ernstig zorgen om haar kinderen. Die laat ze nu dus thuis. Maar hoe kan het dat de school nog gewoon open is? Dit kan toch niet? Lees haar verhaal. Ze wil ook dat andere ouders alert blijven. Zij snapt nog steeds niet waarom de scholen juist nu open moesten. Snappen jullie deze moeder?

Beste FamilieNieuws. Hier een berichtje van Rita. Ik ben een moeder uit Paramaribo en ik zit met een vraag. Ik stel de vraag via jullie want wie weet kan ik antwoord krijgen van andere ouders. Ik weet dat velen hier meelezen. En misschien kunnen ze hierdoor ook hun ogen en oren openhouden en alert blijven.

Mijn kinderen zitten op een lagere school te Paramaribo Noord. En van de week heb ik gehoord dat een kind van 1 van de hogere klassen besmet is geraakt met de vreselijke ziekte Covid-19. Niet bij 1 van mijn kinderen in de klas. Vandaag in middaguren hoor ik dat er nog een besmet kind op school is, een kleuter. En die zit wel samen met mijn kind in de klas.

De school is daarom vandaag dicht. Maar morgen gaat de school weer normaal school open. Ze zeggen op advies van BOG! Dus ik vraag me bij deze af: Wat gebeurt er in dit land en met de minister van Onderwijs? Wat voor beleid is dit? Er zijn nog steeds zoveel gevallen en men houdt de scholen open?

Ik vraag me dit af: Regering, wat bent u van plan? Waarom blijven de scholen open als er besmettingen plaatsvinden? En wat gebeurt er met de doorstroming? En ook dit ding snap ik niet: Waarom gaan nu plotseling de scholen normaal open. Er zijn zoveel besmettingen. We hebben dreiging van het Delta virus dat heerst in het buitenland. En toch zijn de scholen open? Ik wil hier graag antwoord op en ik hoop dat de minister of de juiste instanties mijn vraag kunnen lezen en beantwoorden want mijn kind gaat in deze situatie echt niet naar school! Ik hou beiden thuis. Misschien reageer ik niet goed. Wat vinden andere ouders hier dan van?

Sorry, FamilieNieuws dat ik op jullie met zoveel vragen kom, maar ik weet niet waar ik anders terecht kan. Ik lucht gewoon mijn hart ook. Ik heb elke dag vrees. Mijn kleintje draagt een mondkap ja, maar hij draagt het ook niet altijd. Het is een kind. Hij trekt het gewoon eraf. Ik kan hem niet kwalijk nemen, ik al volwassen kan het al niet langer dan een uur op. Laat staan onze kleintjes.

Update: Ik heb zojuist vernomen dat de kleuter afdeling van de school sluit voor een week. Ik hou toch uit voorzorg beide kinderen thuis hoor.

Ik hoop dat u mijn brief op het net zet hoor. Alvast bedankt van deze bezorgde moeder. Rita E.