Vriend van Christina Bisnath gaat mogelijk lange tijd achter tralies – foto’s

De prachtige Christina was oud-leerling van de Salemschool te Novar-Coronie. Haar zoontje trof haar dood aan in het appartement waar ze woonde.

Doodgestoken door haar vriend na een ruzie op een feestje te Commewijne vorig jaar. Hij vertelde Vorige week in de rechtszitting dat hij haar helemaal niet dood wilde hebben. Er hangt een hele lange gevangenisstraf boven zijn hoofd.  Wat voor straf moet zo iemand krijgen? Of moet de rechter rekening houden met zijn toestand? Bekijk het bericht  voor meer informatie.

De 33-jarige Christina Bisnath is vorig jaar door haar 34-jarige vriend Fernald om het leven gebracht in een Suriname. Het stel woonde daar samen. Toen de politie het ontzielde lichaam van Christina aantrof vertoonde het steek- en snijverwondingen. Het stel kreeg ruzie op een feestje te Commewijne. Ze verlieten het feest afzonderlijk.

Toen haar 14-jarige zoon thuiskwam ontdekte hij het lichaam van zijn moeder. De volgende dag mellde vriend Fernald zich bij de politie en bekende dat hij zijn vriendin, waar hij al 6 jaar een relatie mee had, om het leven had gebracht. Aldus het officiële politiebericht.

Tegen Fernald is achttien jaar celstraf geëist voor het doden van zijn vriendin. Vorige week in de rechtszaak, in zijn laatste woord, vertelde Fernald dat hij Christina niet dood wilde hebben. “Ik had het niet zo bedoeld dat het zo zou gebeuren.” Zei hij.

Vriend Fernald heeft de moeder van zijn kind vermoedelijk van het leven beroofd omdat ze aangaf uit de relatie te stappen. Is dit koelbloedige moord? Of moet de rechter meenemen dat de vriend mogelijk te kampen heeft met geheugenhiaten en een verstandelijke beperkin?

Bekijk onderstaande foto’s:

Christina Bisnath vriend

Lees ook:

Jongen treft dode moeder aan in appartement – vermoord door vriend -politie Suriname