Kan ik op vakantie naar Paramaribo om te feesten? – Vliegen naar Suriname

vakantie Paramaribo Amsterdam Suriname Nederland KLM SLM vliegen

Een anonieme vraag uit Nederland: Gladys uit Amsterdam wordt over een paar maanden Biggie Jari en het is haar droom om haar verjaardag in Suriname te vieren.

Haar tickets zijn nog niet geboekt, maar de dozen zijn al gepakt! Ze weet alleen niet wat ze moet doen? Ze heeft een aantal vragen voor jullie. Ze wil graag eerlijk antwoord. Kan ze naar Paramaribo komen om haar verjaardag (op een veilige manier) te komen vieren. Of kan ze beter iets anders doen met haar geld? Lees haar uitgebreide verhaal en stuur het door naar anderen. Misschien kunnen mensen haar adviseren. P.s. ze weet dat ze het aan BOG, de KLM en het reisbureau moet vragen, maar ze wil graag jullie mening horen.


Hallo FamilieNieuws. Ik ben Gladys en ik wil graag een vraag stellen aan een ieder. Ik weet dat ik bij BOG moet zijn en die gaat nee zeggen. Ik kan het ook aan mijn luchtvaartmaatschappij KLM vragen. En die gaan waarschijnlijk ook zeggen dat ik bij BOG moet zijn. Mijn reisbureau verkoopt wel tickets, dus die kan ik gewoon boeken. Mijn tante heeft afgelopen week nog een ticket van Amsterdam naar Paramaribo geboekt. Maar ik wil graag weten wat de mensen in Suriname vinden van mijn plannen.

Ik wil graag naar Suriname komen. Ja, om mijn verjaardag te vieren. Ik kan het best klein vieren maar ik wil het eigenlijk een beetje groots aanpakken. Ik word namelijk 45 jaar en ik vier altijd mijn getal. Mijn verjaardag is in oktober. Ik blijf liever anoniem want mijn torie hoeft niemand te weten. Ik wil gewoon eerlijke antwoorden van mensen.

Mijn dozen zijn al ingepakt en ik kan niet wachten om ze op de post te doen. Ik heb er zolang naar uitgekeken en ook flink voor gespaard. Ik moet wel nog mijn vakantie boeken en het appartement dat ik altijd huur reserveren. Maar ik ben nog een beetje zenuwachtig. Vandaar mijn vraag aan jullie.

Omdat ik zelf niet in Suriname woon, kan ik niet echt beoordelen hoe de situatie daar is. Ik hoor en lees wel veel. Ook hier op FamilieNieuws maar ik heb het gevoel dat in het echt het allemaal toch een beetje anders is. Mijn nichten bijvoorbeeld. Gaan gewoon uit en gaan ook nog naar feestjes. Dus hoe zit het eigenlijk? Worden er gewoon feestjes gegeven in Suriname?

Kijk, mijn bedoeling is om mijn eigen snel testen mee te nemen. Ik heb ze al aangeschaft. Ik wil ongeveer 100 tot 150 mensen uitnodigen. Ik ben best bereid om het kleiner te doen hoor. Maar ik zeg maar 100. En als het niet in de stad kan ben ik ook bereid om met bussen buiten de stad te gaan zodat het een soort van openlucht feestje wordt. Ik dacht aan White Beach of een ander resort. Misschien hebben mensen ook wat ideeën voor mij.

En nee, ik zoek geen problemen voor mezelf of de mensen in Suriname. Daarom vraag ik netjes om advies. Ik vraag niet om beledigingen. Ik vier elke 5 jaar mijn verjaardag. In Suriname of ergens anders en mijn wens is om het nu in Su te doen. Samen met mijn ouders die in Suriname wonen.

En hoe zit het met de regels omtrent vakantie? Houden mensen zich er wel aan? Ik ben zelf zonder problemen vorig jaar op vakantie (familie bezoek) geweest naar Suriname en velen anderen met mij. Vandaar dat ik zeg dat niet een ieder zich aan de regels houdt.

Maar mijn vraag is dus: kan ik over een paar maanden mijn verjaardag komen vieren in Suriname? Moet ik toestemming vragen? Misschien gaan ze het niet goedkeuren. Maar kan het dat ik toestemming ga krijgen als ik bijvoorbeeld iedereen van te voren laat testen? En wat vinden de mensen in Suriname ervan om eerst te testen voordat ze mijn feest binnenkomen. Zou jij dat wel willen? We hoeven dan ook geen mondkapjes enzo op te doen. Dan kunnen we gewoon vrij zijn. Toch? Ook daar zou ik wat advies en meningen over willen hebben.

Mijn moeder zegt dat ik moet wachten tot volgend haar. Maar kijk hoelang we al beperkt leven. Ik ben het echt zat! En wie zegt me dat het volgend jaar beter is? Dat bedoel ik. Ik wil graag mijn verjaardag dit jaar vieren. Of denken jullie dat ik liever iets anders kan doen met mijn geld? Maar ik wil zo graag naar Suriname. Ik ben benieuwd naar jullie eerlijke mening zonder koskossies hoor, ik ben niet uit op problemen.

Ik ben verder heel voorzichtig. Ik ben niet gevaccineerd maar ben wel aan het overwegen om dat te doen voordat ik kom. Mijn ouders zijn inmiddels wel in Suriname gevaccineerd. Bedankt familienieuws voor het publiceren van mijn vraag. Jullie mogen ook op mijn feestje komen. Hihihi.
Groetjes van Gladys

Lees ook oudere verhalen hierover. Let op: De regels uit onderstaande verhalen kunnen gedateerd zijn.

FamilieNieuws Shoppen bij BOL.com
Weet je dat ze bij Bol.com lekker kunt shoppen vanuit huis? BOL.com heeft alles! Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun aanbiedingen van vandaag. Of bekijk onderstaande producten die wij voor jou hebben geselecteerd. Bestel ze vandaag dan kun je ze morgen al uitproberen (Nederland):

Mijn minderjarige dochter heeft een vriend in Paramaribo en wil emigreren – anoniem vakantie Suriname`

Wie mag feesten en wie mag op vakantie? Anoniem Suriname video’s

Mijn vakantie liefde wil dat ik van Paramaribo naar Nieuw Nickerie verhuis – anoniem Suriname

Mijn vriend is in de ban van een Holland meid zodra ze op vakantie naar Paramaribo komt – anoniem Suriname

Mijn vriend gaat op vakantie naar Paramaribo en ik mag niet mee – anoniem Suriname

KLM en SLM voeren voorlopig GEEN vakantie vluchten uit van en naar Paramaribo – video

Opgelet – Mogelijk geen fruit en bladgroente meer meenemen vanuit Suriname – KLM vakantie Paramaribo