Video’s – “Surinaams” Afscheid voor Wallen koning “Tigri” van der Loos in Amsterdam

Surinaams Amsterdam Nederland

Prachtige “Surinaamse” beelden vanuit Amsterdam.

Een rouwstoet met paarden en een Surinaamse band reed op de Wallen voor de overleden “Tigri” van der Loos. Hij was voor vrienden en familie bekend als de ‘koning van de Wallen’. Bekijk de mooie video en luister naar de gesprekken. Geef het door aan een ieder. Een Surinaams afscheid wordt steeds populairder onder NIET Surinamers. Waarom zou je je leven niet afsluiten met een feestje? P.s. Ook Peter R. de Vries heeft een Sranan Singineti gehad in Amsterdam. Bekijk de video daarvan als je die nog niet gezien hebt

Scroll naar beneden en bekijk de video’s onder dit bericht van AT5:

Een rouwstoet met paarden en een band reed vanmorgen op de Wallen voor de vorige week overleden Henk van der Loos. Hij was eigenaar van een hotel op de Oudezijds Achterburgwal en stond volgens zijn vrienden en familie bekend als de ‘koning van de Wallen’.

“De Wallen hebben veel koningen en koninginnen gehad. En hij is een van hen. Ook vanwege zijn ondernemende geest”, zei Guno Nimmermeer, die goed bevriend was met Van der Loos. “Dit is een moment dat je probeert zo dichtbij mogelijk te komen. Wie was die persoon?”

De rouwstoet vertrok vanaf het hotel. De band bleef na een klein stukje staan op de Nieuwmarkt, de koets en auto’s gingen stapvoets naar de Koningskerk in Oost. Na een dienst daar, vertrok de koets weer onder begeleiding van de band naar de Nieuwe Ooster voor de crematie.

Van der Loos, die ook bekend stond als Tigri, is volgens zijn vrienden en familie belangrijk geweest voor veel mensen. “Hij heeft me op een gegeven moment ergens uit het oosten gehaald”, vertelt een vriend. “En gezegd, je gaat bij mij komen werken. Hij heeft eigenlijk onbewust een richting in mijn leven gegeven.”

Van der Loos is 82 jaar oud geworden.

Peter R. De Vries
Ook de onlangs overleden misdaadverslaggever kreeg een afscheid et een ‘Surinaams’ tintje: