36-jarige man verdronken – politie Suriname – foto’s

verdronken politie Suriname Welc

Een daad van liefde maakte een eind aan zijn leven. P.s. Deel het bericht met anderen zodat het meteen een waarschuwing is: Je kunt niet overal in Suriname zwemmen!!!

Een zeer droevig bericht van overlijden. Een jongeman is verdronken in Suriname. Hij wilde zijn vriendin in nood redden maar kwam zelf te overlijden. Bekijk het uitgebreide officiële politiebericht om te lezen wat er precies is gebeurd. Bekijk ook wat foto’s gedeeld door zijn bedroefde familie. We wensen hem en zijn geliefde veel sterkte.

Politie Suriname schreef het volgende: Venezolaan die wederhelft te hulp schoot verdronken; ontzielde lichaam geborgen. De 36-jarige Venezolaan Winsley Jackman Welch is in de middag van zondag 18 juli in het irrigatiekanaal in het district Nickerie verdronken.

De politie van het bureau Paradise kreeg op die dag omstreeks 18.15 uur de melding dat een manspersoon in het irrigatiekanaal, nabij de T-kruising van de Ir. M.N. Attaoellahweg en de Sabanadam in de diepte was verdwenen.

Bij aankomst op de locatie trof de politie twee vrouwelijke vreemdelingen aan, waaronder de wederhelft van het slachtoffer. Zij verklaarden aan de wetsdienaren dat zij eerder op die zondag naar een zwembad in Nickerie waren geweest met Winsley. Onderweg naar hun woning stopten zij bij het voormeld irrigatiekanaal, alwaar de man en zijn wederhelft F.E. in het kanaal wilden zwemmen.

De vrouw zakte op een bepaald moment in het water en werd door de kracht van de stroming ongeveer 10 meters verwijderd van de duiker gedreven. Zij schreeuwde daarbij om hulp en haar man Winsley sprong het kanaal in. Zijn hulpverlening leverde niet het gewenste resultaat, aangezien hij in het midden van het kanaal terechtkwam en in de diepte verdween. Het gelukte de vrouw op eigen kracht het gras langs het kanaal vast te houden en uit het water te komen.

Een zoekactie van de politie van Paradise met ondersteuning van de Maritieme Politie van Regio West, de brandweer, het Nationaal Leger en enkele familieleden was niet succesvol. Het ontzielde lichaam van Winsley werd op dinsdag 20 juli in het kanaal gesignaleerd, waarna deze werd geborgen. Een arts stelde formeel de dood vast. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Winsley afgestaan aan de nabestaanden.

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s:

verdronken politie Suriname Welc verdronken politie Suriname Welc verdronken politie Suriname Welc

verdronken politie Suriname Welc