Video – Mevrouw Pokie: “Ik wist niet dat ik zwanger was”

zwanger moeder Suriname

Mevrouw Pokie uit Suriname was al 24 weken zwanger toen ze erachter kwam dat ze zwanger was.

Dat was schrikken, want ze is een dialyse patiënt. Dat is heel bijzonder. De artsen hebben haar aangespoord om haar verhaal te delen met de gemeenschap. Want het is een bijzonder feit. Ze is gezegend maar het was ontzettend zwaar. Mama kan ook best wat extra hulp gebruiken. Luister naar haar uitgebreide verhaal. Geef het door aan een ieder. Wellicht kan iemand dit bijzondere gezin benaderen.

TBN Prime Alert is benaderd door een persoon met het bericht dat mevrouw Anelle Pokie moeder is geworden van een kindje. Niets bijzonders zou je denken, toch wel. Mevrouw Pokie uit Suriname dialyseert namelijk al 3 jaar. En ze was al 24 weken zwanger maar wist het niet. Ze was bang want in haar conditie kan het zorgelijk zijn, maar ze is gelukkig bevallen van een kerngezonde jongen op 21 juni 2021. Haar zoontje is dus net 2 weken oud.

Ze wil haar verhaal delen met de gemeenschap. Ze vertelt over haar ziekte en haar zwangerschap. Maar deze moeder vraagt de gemeenschap tevens om hulp. Ze is mama van 6 kinderen, waarvan 4 bij haar wonen. Ze is oorspronkelijk van Brokopondo maar vanwege haar ziekte is ze naar de stad gekomen.

Ze vraagt om hulp. Ze heeft wel altijd gewerkt maar vanwege haar ziekte kon dat niet meer. Ze heeft een lieve man die werkzaam is maar 1 salaris is niet voldoende om al deze monden te voeden.

Bekijk de video en geef het door aan een ieder. Ten eerste om te luisteren naar het verhaal van deze bijzondere mama en ten tweede: Wie weet kan iemand het gezin ondersteunen. Je mag zelf contact maken met mevrouw Pokie op het volgende telefoonnummer: +5978672934. Ze woont momenteel te Flora B aan de Wanestraat in Paramaribo.

Bekijk hier de video van TBN Prime Alert. Geef het door aan iedereen: