Video’s – Haïtiaanse president vermoord en zijn vrouw raakt gewond

president Haiti

Een gewapende bende drong midden in de nacht hun huis binnen

Een heel droevig bericht afkomstig uit Haïti. Ze hebben de president doodgeschoten in zijn huis. Zijn vrouw raakte gewond tijdens de aanval. Bekijk het bericht en de video’s om te weten wat er precies is gebeurd. Geef het door aan belangstellenden.

Het gaat al een hele tijd niet goed in Haïti. Er heerst politieke instabiliteit en verdeeldheid. Maar zo een barbaarse en onmenselijke actie hadden velen niet verwacht. We wensen de mensen uit Haïti, ook het aantal dat in Suriname woont, veel sterkte.

President Jovenel Moise van Haïti is doodgeschoten. Hij ws 53 jaar. De aanval gebeurde in zijn huis in Petion-Ville, Haïti. Dat is een stad niet ver van de hoofdstad Port-au-Prince. Moise is ’s nachts doodgeschoten bij een aanval in zijn privéwoning, dat zegt interim-premier Claude Joseph vandaag (video)

Hij noemt de moord “een hatelijke, onmenselijke en barbaarse daad”

De vrouw van Moïse, Martine, raakte gewond geraakt en ligt in het ziekenhuis. Haïti heeft te maken gehad met politieke instabiliteit en verdeeldheid, evenals met een toename van bendegeweld. De 53-jarige Moïse was sinds 2017 aan de macht in Haïti.

Bekijk onderstaande video’s erover. Geef het door aan belangstellenden.

De dag dat hij president we: