Video – Financiële steun voor nabestaanden in Suriname

overheid Suriname

Begrafenis kosten zijn al duur. En wanneer het een covid-dode betreft is het nog veel duurder.

Er is goed nieuws voor de nabestaanden van covid-doden in ons land. ‘Ding kang go soekoe jepi na a Overheid’. De overheid heeft besloten om deze mensen te helpen. De steun kan oplopen tot SRD 10.000 per dode binnen een gezin. Let op: Ook de families van NIET-Covid doden kunnen een beroep doen op de overheid. P.s. Dit geldt vanaf 1 juni. U kunt dus nog met terugwerkende kracht een beroep doen. Bekijk de nieuwe video’s voor meer informatie en de voorwaarden. Geef het door aan iedereen. Een big up voor de families die laatst in opstand zijn gekomen. Hebben zij de overheid misschien aan het denken gezet? Het zou best kunnen dat hun acties hebben bijgedragen.

Famirie so boeng nabestaanden foe deng wang sang dede foe COVID, kang go soekoe jepi na a Overheid.

Steun aan families covid-overledenen vanaf 1 juni. De steun in begrafeniskosten aan de nabestaanden van covid-overledenen, is ingegaan vanaf 1 juni. Iedereen die in deze periode een aanvraag heeft gedaan, wordt tegemoetgekomen door het ministerie van Sociale Zaken.

De regering zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) steun bieden aan mensen die een familielid kwijt zijn in de strijd tegen het Covid-19 virus. Nabestaanden mogen bij het ministerie aankloppen voor steun als ze hun dierbaren vanwege geldgebrek niet kunnen begraven. De steun kan lopen tot een bedrag van SRD 10.000. Deze mededeling deed de minister van Sozavo, Uraiqit Ramsaran

Burgers kunnen bij vragen/onduidelijkheden bellen met het ministerie op de nummers 472915 en 471969.

Bekijk de video van het ministerie en bekijk daaronder de video van Radio ABC erover: Kijk vanaf minuut 7.41

Bekijk de video van ABC online erover

Onlangs kwam een familie in opstand na heel wat miscommunicatie. Ze deelden hun misgenoegen met de media. Bekijk de video daarvan hieronder. Zal het besluit van de overheid hiermee te maken hebben? Directeur Jerry Poese legt ook uit wat de extra kosten van een covid-uitvaart zijn. Bekijk de video: