Broer steekt zus dood te Paramaribo – politie Suriname – video

Lees hier het officiële politiebericht om te weten wat er precies is gebeurd. Geef het door aan belangstellenden.

Een gruwelijk familiedrama. De 70-jarige Ethel Lieveld is door haar zus in huis aangetroffen in een plas bloed. Ethel is vermoord door haar bloedeigen broer Ferdinand. Lees wat hier aan vooraf is gegaan. Bekijk ook een korte video. We wensen de familie veel sterkte toe. Heel erg voor de familie en nabestaanden.

Politie Suriname schreef het volgende: Dodelijke steekpartij te Gongrijpstraat; verdachte in verzekering gesteld

De 70-jarige Ethel Lieveld is op donderdagmiddag 17 juni in haar woning aan de Gongrijpstraat middels steekverwondingen door haar 65-jarige jongere broer Ferdinand L. om het leven gebracht.
De politie van het bureau Centrum koerste na verkregen melding naar de locatie en trof de vrouw nabij de keuken in een plas bloed aan. Ethel vertoonde geen levensteken meer.

Een arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. Het ontzielde lichaam van de vrouw is na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie in beslag genomen. Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de overledene vanaf de ochtenduren slecht gehumeurd was. Naar zeggen van een zus die eveneens daar woonachtig is, vermoedde Ethel dat er goederen uit haar kamer waren weggenomen.

Na enkele uren begaf het slachtoffer, de zus alsook de jongere broer zich afzonderlijk naar hun slaapkamers. Op een bepaald moment hoorde de zus een gestommel. Zij schonk geen aandacht hieraan, aangezien zij vermoedde dat de buren bezig waren met hun dieren. Toen zij kort daarna haar slaapkamer uitliep, zag zij haar zus Ethel in een plas bloed liggen.

De politie die was ingeschakeld trof bij aankomst de verdachte aan. Het scherp voorwerp waarmee hij zijn zus Ethel enkele keren fatale steken had toegebracht op het lichaam hield hij nog in zijn hand. Ferdinand werd gesommeerd het scherp voorwerp neer te leggen. De jongere broer werd vervolgens in de boeien geslagen en direct overgebracht naar het politiebureau. Het steekvoorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Ferdinand is na gepleegde overleg met het OM in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Bekijk hier een korte video ter plekke opgenomen: