Video – Ze zeggen dat mijn moeder een Covid dode is. Ik snap het niet!!

moeder ziekenhuis

“Mijn moeder is onder behandeling van een cardioloog. Ze is allang hartpatiënt en nu ineens zeggen ze dat ze een covid-19 dode is”

“Terwijl ze aan het doodgaan was, kwam de dokter haar swabben. Waarom niet eerder?” Een dochter is in gesprek gegaan met de media. De familie plaatst grote vraagtekens bij de opgegeven doodsoorzaak. Luister naar de video, er zijn meer dingen die haar dwars zitten? Snappen jullie haar bezorgdheid? Is het echt onmogelijk dat haar moeder Covid had, of kan haar moeder het toch wel opgelopen hebben? Hoe zit het eigenlijk? De familie wil antwoorden. Hoe moet dit probleem opgelost worden? Mama is net 5 dagen geleden overleden. We wensen haar dochter en de overige nabestaanden veel kracht toe. Sterkte familie.

Familie plaatst vraagtekens over covid doodsoverzaak van geliefde

De familie van een mevrouw die afgelopen vrijdag is overleden in het AZP Paramaribo is niet blij met de gang van zaken rondom de dood van hun geliefde. De dochter vertelt aan ABC dat de moeder een hartaandoening had.

Het been van de mevrouw was kortgeleden ook geamputeerd. De arts had de familie al op voorbereid op de kritieke situatie van de patiënt. Minder dan een uur voor overlijden is een swabtest afgenomen bij de patiënt, en later werd meegedeeld dat de patiënt aan covid is overleden.

De dochter die anoniem wenst te blijven zegt dat er nooit sprake was van covid symptomen bij haar moeder. Na overlijden hoefde niemand in quarantaine te gaan, en is de ruimte ook niet ontsmet.

De redactie heeft contact opgenomen met AZP directeur Claudia Redan. Zij zal navraag doen bij de specialisten omtrent dit geval. Vanwege de privacy van patiënten zal zij waarschijnlijk niet publiekelijk reageren hierop, maar indien dat wel nodig is, zal zij dat wel doen.

Bekijk hier de video van het gesprek met ABC online:

Snappen jullie de zorgen van de dochter?