2 leerlingen overleden na val Amsterdams balkon – video

leerlingen Amsterdam

Ze waren net geslaagd van de Havo en waren in de bloei van hun leven

Een heel wreed drama in Nederland. Een jongen en een meisje zijn van een dakterras in Amsterdam naar beneden gevallen. Beiden zijn overleden. 1 van de slachtoffers is de zoon van Edson Sabajo. Hij is de oprichter van Patta

Volgens de Amsterdamse media zijn het leerlingen van het St. Nicolaas Lyceum in Amsterdam, ze waren net geslaagd. Bekijk het bericht voor meer informatie en video. We wensen de ouders en de overige nabestaanden en leerlingen heel veel sterkte.

De jongen is Roman Sabajo, de zoon van Patta-oprichter Edson Sabajo. (AT5) Het meisje is Joara Leghesa, dat meldt de school. Nabestaanden spreken van een noodlottig ongeluk. De 2 slachtoffers uit 5 havo waren net geslaagd voor hun eindexamen. Een heel verdrietig bericht.

De nabestaanden, die dit verlies in alle rust willen verwerken, willen echter wel benadrukken dat het hier niet gaat om zelfdoding of enig drugsgebruik. Ze zaten op de rand van een dakterras, waar ze vaker waren. Om de 1 of andere reden ging het vrijdag mis. De kinderen vielen zo rond 1700 uur Nederlandse tijd in de Staatsliedenbuurt te Amsterdam.

De school heeft onderstaand bericht gepubliceerd.

We ontvingen het onwerkelijke en trieste bericht dat twee van onze leerlingen zijn overleden. Het gaat om Joara Leghesa en Roman Sabajo. Op vrijdag 11 juni kwamen de twee leerlingen uit 5 havo om het leven door een noodlottig ongeluk. Ze waren allebei net geslaagd voor hun havo-examen. We zijn als school geschokt en intens verdrietig. Ook voor veel van onze leerlingen zal dit een aangrijpend bericht zijn.

Maandagochtend zullen we in alle klassen tijdens het tweede lesuur stilstaan bij het overlijden van Joara en Roman. Ook wordt er een ruimte ingericht waar leerlingen in stilte bij elkaar kunnen komen. Het eerste lesuur vervalt voor alle leerlingen; dan komen alle medewerkers bij elkaar. We vinden het belangrijk dat leerlingen én ouders de steun krijgen die ze nodig hebben. De leerlingbegeleiders, docenten en ook andere personeelsleden zijn daarom beschikbaar voor wie wil praten over gedachten, gevoelens en zorgen. De afdelingsleiders zijn altijd op school te bereiken. We hopen dat ouders en kinderen ook thuis hierover met elkaar in gesprek gaan. Op dit moment is er nog niets bekend over de uitvaartdienst of andere herdenkingsplechtigheden. We houden iedereen op de hoogte.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Joara en Roman.

Bekijk de video erover. Geef het door aan belangstellenden.