Video’s – Reactie families van John Leyman – Ziekenhuis Wanica Suriname

ziekenhuis Wanica Suriname
“Hij is dood door nalatigheid van het ziekenhuis” Dat heeft de familie van de overleden John Leyman verklaard. Ze vinden niet dat hun John een coronadode is!
Luister naar een nieuwe video van de families Tuinfort en Baino. Ze vertellen hun verhaal in de media. De emoties zijn hoog opgelopen na de dood van 41-jarige John Lehman. Ze zijn ook niet blij met de verhalen die ze in de media lezen: De familie benadrukt: Hun John was absoluut niet  suïcidaal. Integendeel: Hij was een hardwerkende man die goed voor zijn familie zorgde. Luister naar hun verhaal. Wat een verdriet. Begrijpen jullie de familie? Snappen jullie het ziekenhuis?
Elk verhaal heeft meerdere kanten. Gisteren heeft de familie van de 41-jarige overleden John Lehman hun verhaal gedeeld op social media. Ze hebben een aantal video’s gedeeld. Hartverscheurende video’s omtrent de dood van hun geliefde. Ze waren het niet eens met de behandeling van het ziekenhuis. Zojuist hebben we een verklaring van het ziekenhuis gedeeld, maar de familie heeft ook met de pers gesproken. Bekijk de nieuwe video daarvan in het bericht.
De families Tuinfort en Baino zijn helemaal niet te spreken over het handelen van het ziekenhuis. Zojuist heeft de familie ook een verklaring afgelegd bij STVS De Straat. Luister hier naar hun verhaal. Ze beschuldigen het ziekenhuis van nalatigheid.  Bekijk de video daarvan. Maar kijk ook naar de verklaring vanuit het ziekenhuis.
Scroll helemaal naar bedeneden om de reactie van het ziekenhuis te beluisteren. En lees ook de extra informatie die we erover gekregen hebben van een ervaringsdeskundige.

Onderstaand bericht deelden we gisteren. Je kunt de video’s van het voorval onderin bekijken: FamilieNieuws, kunnen jullie deze video’s aub delen? Zodat men ziet wat ons is overkomen. Hun John is vanmorgen dood aangetroffen in een grasveld bij het Wanica Ziekenhuis te Suriname. Hij was besmet. De familie is niet te spreken over de behandeling. Bekijk de gedeelde live video’s. Sterkte familie

De familieleden zijn boos en verontwaardig dat dit hen is overkomen. Het Regionaal Wanica ziekenhuis heeft nog niet op de kwestie gereageerd.  Bekijkt u onderstaande gedeelde video. John werd opgenomen in het ziekenhuis omdat hij ziek was en positief getest is op het coronavirus. Gister avond werd de familie gebeld met de mededeling dat hij verward was en weggelopen was. Zojuist is hij dood aangetroffen in het ‘moeras’ naast het ziekenhuis. De familie eist antwoorden. Onderstaande video’s werden live op social media gedeeld.

Reactie Ziekenhuis:

Video – Luister naar wat gesprekken met de directeur van het ziekenhuis. Hij vindt het jammer dat men het virus nog steeds wantrouwt. Hij geeft zijn deel van het verhaal. Geef het door aan belangstellenden. De cijfers liegen er niet om lieve mensen: Gisteren waren er 11 coronadoden en 233 nieuwe besmettingen genoteerd.

Directeur Jason van Genderen van het Regionaal Ziekenhuis te Wanica vindt het jammer dat, hoewel velen besmet zijn geraakt met het coronavirus, en een flink aantal er zelfs aan is overleden, er toch nog mensen zijn die het bestaan van het virus wantrouwen en ontkennen.

De directeur ging in op de situatie van gisteren. De familie was ontzettend verhit. ‘We snappen dat er uit emotie dingen gezegd kunnen worden. Ze voelen ook mee met de familie”. De patiënt was opgenomen in het regionaal ziekenhuis Wanica. Let wel: Het ziekenhuis neemt alleen Covid-19 patiënten op.

De directeur van het ziekenhuis heeft zijn kant van het verhaal gedeeld. Luistert u maar naar onderstaande video’s. Geef het door aan belangstellenden:

“Het ziekenhuispersoneel vecht dag en nacht met levens van patiënten. Waarom direct een vingerwijzing naar ons? Wij weten wat we elke dag hier mee maken.”

Iemand heeft ons gevraagd het volgende met jullie te delen. De persoon herkent het verhaal en de situatie en heeft het persoonlijk ook meegemaakt met een geliefde die besmet was met het coronavirus.

Helft oudere coronapatiënten krijgt naast virus ook nog een delier. Naast het zware gevecht tegen corona krijgt grofweg de helft van de oudere patiënten in het ziekenhuis een delier, een ernstige verwardheid met een lichamelijke oorzaak. Op de intensive care ligt dat percentage nog hoger.
Lees hier meer

Wat zijn de oorzaken van een delier?
Een delier komt vooral voor bij kwetsbare (zieke) ouderen en jongeren die in het ziekenhuis liggen. Voor de opname kan de oudere nog helder van geest zijn, maar tijdens het verblijf in het ziekenhuis kan dit plotseling veranderen. Een lichamelijke aandoening of een verandering in het ziektebeeld kan een delier uitlokken.
Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals: Morfine, Plaspillen, Antidepressiva kunnen een delier ook uitlokken
Lees hier meer

Lees ook:

Video’s – Verwarde besmette man dood aangetroffen nabij Wanica ziekenhuis