Video – De situatie op dit moment in het ’s Lands Hospitaal Paramaribo – CODE ZWART!

ziekenhuis Paramaribo

Zelfs spuiten en naalden raken op! Het personeel raakt ook besmet! Let op de zorg voor de zwangeren en kinderen gaat wel normaal door.

“Er zijn helaas een aantal events geweest in Suriname. Mensen lekker bij elkaar, zingen, veel praten etc. De situatie waarin we nu zitten is ook een gevolg daarvan. Plus we hebben nu te maken met een variant dat veel besmettelijker en ziekmakender is!”

Luister naar de zorgwekkende woorden van Medisch directeur Soenita Nannan Panday – Gopiesingh van het ’s Lands Hospitaal Paramaribo. Luister ook naar haar belangrijke boodschap voor de samenleving. Geef het door aan een ieder. Het is code zwart en het ziekenhuis heeft geen bedden meer.

Medisch directeur Soenita Nannan Panday – Gopiesingh is in gesprek met TBN Prrime Alert omtrent de alarmerende situatie in het ’s Lands Hospitaal in Paramaribo. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in Suriname in code zwart. Dat betekent dat we terecht zijn gekomen in een situatie dat de ziekenhuizen in Suriname niet genoeg bedden hebben om iedereen die hulp nodig heeft te kunnen accommoderen. De patiënten die zich aanmelden kunnen door de ziekenhuizen niet direct in een bed geplaatst worden. Dit geldt momenteel voor alle ziekenhuizen in Suriname.

Het ziekenhuis verkeert op dit moment in een hele moeilijke situatie. Er is zelfs een wachtlijst voor de bedden. Dus mocht er een bed vrijkomen dan is hij eigenlijk al gevuld. Wie plaats je waar? Wie is er zo erg aan toe dat hij eerder een bed moet krijgen? Wat is de prognose? Er moet worden gekozen. En dat is erg. Dit is een situatie wat het zorgpersoneel helemaal niet wil, ze zijn het ook helemaal niet gewend en hier hebben ze ook niet voor geleerd als arts. Je moet een ieder helpen, maar dat kan nu op dit moment niet.

Bekijk hieronder de video met het gesprek en geef het door aan een eider zodat ze op de hoogte zijn:


Zuster Holland en broeder Baidjnath Panday in de bloemetjes gezet door ’s Lands Hospitaal Paramaribo – foto’s
Besmette vrouw krijgt baby in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – video’s
Eerste Surinaamse van 2021 geboren in ’s Lands Hospitaal Paramaribo – foto’s
Video – Soms komen jonge mensen binnen – Een kijkje op de IC van ’s lands Hospitaal in Paramaribo.