Waarom heb ik een man? Hij geeft me geen stuiver – Mijn verhaal

man vrouw geld

Schat, heb je een barkie voor me?

Onze schrijfster Andrea is zo te merken ontzettend boos op haar vriend Donovan. Ze baalt van hem en ze wil van hem af. Waarom? Omdat hij haar al een jaar geen geld meer geeft. Integendeel. Hij komt haar steeds geld vragen. Plus hij wil dagelijks gebruik maken van haar lichaam. Is dat reden genoeg om hem te dumpen? Of moet ze niet zo zijn? Lees haar uitgebreide klacht. Wat zou jij doen als vrouw?

Hi FamilieNieuws. Ik wil beginnen om te schrijven dat ik echt geen golddigger ben hoor. Maar wat nu gebeurt is een schande voor mij maar ook voor mijn twee opgeschoten dochters. Is belachelijk dat ze zien dat een man hun moeder om geld vraagt. Zo een leven wil ik niet voor hun dus ik wil mijn vriend echt dumpen. Alleen weet ik niet hoe.

Ik ben niet meer met de vader van mijn dochters. Helaas ondersteunt hij mij en hun ook helemaal niet. Dat is jammer. Het komt voornamelijk door die familie van hem. Zijn moeder vindt dat die meiden niet van hem zijn. Hij gelooft het en wil eerst dat ik een test doe voordat hij me geld gaat geven. Dus ik heb het maar zo gelaten. Wanneer ze groot zijn zullen ze hun vader opzoeken. Of niet. Maar voor mij hoeft het niet.

Ik ben een hele tijd alleen geweest. En nu sinds 4 jaar ben ik me Donovan. Een hele leuke jongen in het begin. Opbouwend en nice. Om hem ben ik een woning gaan huren. Ik betaal 150 euro voor een huurhuis in Paramaribo. Hij betaalde het in het begin, maar sinds de corona heb ik helemaal niets aan hem.

Ik snap dat het moeilijke tijden zijn. Hij werkte in het binnenland en zijn werk is weggevallen. In het begin hoselden we een beetje samen. Ik bak ook naast het werk. En gelukkig is mijn inkomen stabie. Maar wat ik vervelend vind is dat hij dus ook al bijna een jaar geen geld binnenbrengt. Geen boodschappen, geen benzine geld niets. En de huur al helemaal niet. Hij gaf me die euro’s daarvoor. En nu moet ik het zelf gaan kopen.

Ik wil niet klagen hoe zwaar ik het heb want ik weet dat anderen het veel erger hebben, maar ik ben een vrouw. Ik betaal alles zelf. Ik vraag me af voor wat ik een man heb.

Dan komt nog erbij dat meneer op me wil komen liggen. Bijna elke dag ook. Ik lust hem helemaal niet. Ik doe het met tegenzin. Anders krijgen we grote ruzie.  Jullie mogen boos op me worden. Maar voor wat ziet hij me dan? Ik ben moe van hem. Ik werk de hele dag. Weekends bak ik en kook ik voor de verkoop. Dan soms brengt hij het eten wel voor me rond. En vaak als die mensen hebben betaald gaat hij ook nog in mijn geld. Hij leent het tot eind van de maand.

Maar ook eind van de maand heeft hij geen geld, want hij werkt niet dus ik kom te kort. Al maanden. We hebben de hele dag ruzie om geld. Ik wil dat hij weg gaat. Ik heb hem vaker gezegd maar hij zegt dat het zijn huis is. Soms wil ik weggaan met mijn meisjes want ik kan niet meer met hem om me heen. Maar waar moet ik gaan?

Hoelang kan ik een man de kans geven om een job te zoeken? Hoelang moet ik alles voor hem betalen? Als ik in de ochtend de deur uit ga slaapt hij en als ik terug kom slaapt hij ook. En nu met de lockdown is hij de hele dag binnen bezig op zijn telefoon. Wie betaalt internet? Ik ja! Ik word er wrevelig van. Ik ben niet het type die een man verzorgt.

Misschien is het de situatie hoor, maar ik kan echt niet meer met hem. Maar hoe kom ik van zo een man af? Of moet ik geduld hebben. Ik vraag aan de vrouwen hoor, Wat is jullie advies? Of moet ik niet zo zijn?

Mijn meisjes houden van hem hoor. Ze zijn 13 en 16 jaar. Toch zien ze hem als hun vader. Hij doet meer voor ze dan hun eigen vader. Dat wel. Maar is het normaal dat je samen bent met een man en hij geeft je totaal niets. Integendeel. Hij vraagt mij telkens om geld. Ik heb me geld, ik heb een beetje kunnen sparen, maar als het zo doorgaat, heb ik straks helemaal niets meer. Dat kan toch niet? Op deze manier wil ik geen man op me hoor. Ik ben wel benieuwd naar jullie mening. Het voelt alsof ik met een toyboy leef die ik moet betalen voor omgang. No mang zo wil ik het niet hebben.

Bedankt voor jullie visie op mijn verhaal. Ik ben reuze benieuwd. Als ik slecht ben mogen jullie me zeggen, maar aub schelden jullie me niet uit hoor. Ik ben Andrea

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken. 

Lees ook:

Hij wil mijn baby niet – mijn verhaal
Ik ben zo verdrietig – Het verhaal van Kira
Ik weet zeker dat de buurman mijn vader is – mijn verhaal
Hij heeft mij en mijn voorkind uit huis gezet – mijn verhaal
Vrijgezellige jonge dame zoekt witte Nederlander – Blog Denise Faerber
Mijn dochter wil een Nederlands paspoort – mijn verhaal
“Zelfs hun bruine toilet maak ik schoon” Ik doe alles voor mijn schoonouders – Mijn verhaal