Winkels langer open op ‘vrije’ dagen – politie Suriname

“Als meerdere personen zich in het voertuig bevinden zal het hoofd van het gezin of de bestuurder beboet worden”

Iedereen opgelet. Zojuist heeft de politie bekend gemaakt dat het uitgaansverbod is aangepast. Men krijgt iets meer tijd om over straat te gaan. Bekijk het officiële bericht van de politie voor meer informatie. Geef het door aan iedereen. Let op: Alleen voor hoognodige boodschappen. 

Politie Suriname schreef:
Bijstelling covid 19 maatregelen van maandag 31mei tot vrijdag 18 juni 2021

De daartoe bevoegde autoriteiten hebben vanmiddag, na overleg met de politie leiding, besloten dat er een bijstelling komt voor wat het uitgaansverbod betreft van maandag 31 mei tot vrijdag 18 juni.
Burgers mogen nu op de maandag, woensdag en vrijdag tussen 07.00 – en 17.00 uur voor hoognodige boodschappen de deur uit. Voor medische spoedgevallen. Covid 19 vaccinatie en swabs, mag de burgerij altijd eruit waar en wanneer zulks dringend nodig is.

Gaat het om het halen van hoognodige boodschappen zal conform het vigerende Presidentieel Besluit de handhaving worden uitgevoerd met dien verstande dat maar 1 gezinslid zich op straat mag begeven; zij het als voetganger of bestuurder van een rij- of voertuig. De politie zal stringent controleren en als meerdere personen zich in het voertuig bevinden zal het hoofd van het gezin of de bestuurder beboet worden.

De politie zal onder andere controle posten hebben nabij de bruggen die toegang verschaffen tot het stadscentrum.

voorbeeldfoto archief