Hij wil mijn baby niet – mijn verhaal

verhaal baby Suriname

Jonge moeder, zwanger en een gemene vriend met losse handen die haar niet eens wilde hebben

We hebben een brief gekregen van de radeloze Vanessa uit Suriname. Zij heeft 1 kind en ze is zwanger. Maar ze heeft zojuist gehoord dat haar baby mogelijk niet gezond is. Haar vriend wil dat ze een drankje drinkt om de baby dood te maken. Lees haar trieste verhaal. Misschien kunnen jullie woorden haar motiveren. P.s. We hebben Vanessa al in contact gebracht met deskundigen. Maar extra deskundige hulp is altijd welkom.

Hallo FamilieNieuws. Ik heb geen idee of ik jullie deze brief ga sturen. Ik wil gewoon vertellen over mijn slechte ervaring in het leven. Allemaal vanwege een slechte keus die ik heb gemaakt. Ik ben een man gaan dwingen om met mij te zijn. En lees hoe mijn leven nu is. Misschien verbrand ik deze brief wel.

Ik denk na over moord. Want dat is het. Ik ben 5 maanden zwanger. Als ik de baby laat weghalen is het moord. En ik ben bang voor God, Ik schaam me om te zeggen dat ik gelovig ben. Als ik een goede gelovige was dan zou ik nooit zo denken. Maar het leven is veel te zwaar voor mij. Ik heb 1 kind en ben 5 maanden zwanger. De baby in mijn buik doet het niet goed.

Ik ben onlangs ontslagen uit het ziekenhuis. Ik was zogenaamd van de trap gevallen, maar in werkelijkheid ben ik getrapt door mijn vriend. Marlon wilde nooit kinderen, hij wilde in feite helemaal niet met mij zijn maar op mijn aandringen hebben we een relatie gekregen. Ik hou zoveel van die man. Ik was heel jong. Ik had dat nooit moeten doen. Vechten voor een man die jou niet wil. Doe dat nooit. Leren jullie van mijn verhaal. Marlon gaat nooit van me houden.

Ik woon bij mijn ouders. Marlon heeft een eigen huis. Of hij met een vrouw leeft weet ik niet eens. Ik denk van wel want in de 2 a 3 jaar dat ik hem ken ben ik nooit bij hem thuis gegaan. We ontmoeten elkaar. En gaan dan in een kamertjes. En tijdens de corona heb ik hem zelden gezien. Ik ben toch zwanger geraakt. 2de keer. De eerste keer wilde hij het kind ook niet maar hij houdt wel echt van zijn meisje. Hij wilde geen kinderen meer. Ik in feite ook niet. Maar vanzelf. Ik gebruik niets

Waarom zou ik iets slikken om een man die ik misschien 1 keer per maand zie. We hebben een moeilijk relatie. Of we hebben ruzie, of we slapen met elkaar en gaan samen ergens maar meestal eindigt dat ook in ruzie. Soms laat hij me kilometers naar huis lopen, omdat hij boos is. Hij is gemeen.

Waarom word ik op deze manier door hem behandeld? Ik heb gewoon geen eigenwaarde. Mijn moeder helpt me met mijn dochter. Ik ben blij dat mijn moeder er voor me is. Soms kijk ik naar ze en denk, ze gaan me niet missen als ik weg ben. Maar ze gaan me wel missen. Dat weet ik gewoon.

En dan denk ik weer aan de baby. Toen ik merkte dat ik zwanger was en Marlon me dwong om die baby weg te halen, begon ik depressief te worden. Ik wilde mijn kind houden. Zeker nu ik weet dat de baby misschien ziek is. Maar dan denk ik aan al die problemen. Ik moet sterk zijn. God geeft me deze baby als beproeving.

Maar wat ga ik doen met een kindje dat ziek is? Ik heb wel een kaart. Ik ga het wel redden. Ik heb met mijn moeder gesproken. Ze staat achter mij. Gelukkig kan ik goed met haar praten nu. Ze heeft gezien hoe zwaar ik het had. Maar ik denk dat het nog zwaarder gaat worden. Marlon wil niet dat ik dit kind krijg. Onze ruzies zijn steeds erger. We bellen en hebben constant ruzie hierover. Het was een beetje minder, maar nu de baby misschien ziek is wil hij de baby echt niet.

En hij wil me helemaal niet helpen met die baby.. Ik ben bang. De dokter zegt dat ik 50% kans heb dat het goed gaat. Hij gaat me wel doorsturen om verder te onderzoeken. Het enige dat ik nu kan doen is bidden.

Marlon zegt dat het me zaak is. Hij bemoeit niet. Ik voel me zo leeg. De depressieve gedachten gaan soms wel door mijn hoofd. Maar mijn dochter en mijn moeder hebben me nodig . Ik ben te bang. Bang voor God. En ik ben bang voor de dood. En wat belangrijk is. Ik ben een moeder. Ik moet vechten voor mijn kinderen. Ik moet sterk zijn.

Ik heb jullie geschreven omdat ik wat advies wil. Ik ga wel volgende week met de dokter praten maar misschien kan ik alvast wat van jullie horen. Ik lees ook veel op Google. Maar het maakt me banger. Kan ik een baby van 5 maanden weghalen als hij heel erg ziek is? De situatie is zo moeilijk. Ik moet volgende week weer naar de dokter gaan. Hij gaat me wel goed adviseren. Maar wat zeggen andere moeders?

Mijn vriend zegt dat ik zelf iets kan drinken zodat de baby weggaat. Dat wil hij. Ik ga wel met de dokter praten over de mogelijkheden. Ik durf het niet. Want als ik dat doe dan ben ik slecht. Mijn buik is al groot. Familienieuws, misschien schrijf ik gekke dingen. Ik weet niet of ik jullie deze brief ga sturen. Ik ben geen slechte moeder. Maar misschien is het leven niet bestemd voor mijn baby. Maar ik ben geen God.

Ik wil vrouwen ook vragen hoe ik deze man uit mijn leven kan krijgen. Het lijkt alsof ik hem niet kan laten. Kijk hoe slecht hij me behandelt. Ik zie hem nooit. Maar als hij dan ineens voor de deur staat. Ga ik meteen met hem mee. Mijn vader wordt boos.

Maar ik geniet wel van die momenten met hem samen. Ik ben alleen. Ik ben vrouw. Waarom kan hij niet gewoon van ons houden? Ik zou hem zo graag als mijn man willen hebben. Samen een gezinnetje. Maar dat gaat echt nooit gebeuren. Ik weet het.

Ik woon bij mijn ouders. Ik werk niet eens. Ik krijg soms iets van Marlon maar wat voor leven heb ik eigenlijk.. Ik ben pas 22 jaar. Zwanger van mijn 2de kind die misschien ernstig ziek is. En toch moet ik iets kunnen maken van mijn leven toch? Ik wil echt een ander leven. Hoe moet ik dat doen? Groetjes Vanessa

Zelfdoding. Wil je erover praten?
Nederland: Denkt u aan zelfdoding of maakt u zich zorgen om iemand? Iedereen kan 24 uur per dag anoniem bellen met 0800-0113 of chatten via 113.nl.
Suriname: Praten over zelfdoding? Ga naar uw huisarts of bel PCS 477190 of de crisishulplijn 114. (van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 15.00u)

P.S. Wil je ook advies over je privéleven? Stuur ons jouw verhaal en we publiceren het gratis voor je! Je mag het ook appen naar +31685421200

** U kunt hieronder reageren op dit verhaal!
Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. Let op: Soms worden de verhalen door ons herschreven om het lezen voor onze bezoekers makkelijker te maken.