Video – dringend hulp nodig voor zussen met 7 kleine kinderen – 1 voor 12 Suriname

moeder brand

Luister naar het hartverscheurende verhaal van mevrouw Adel. Dit bericht aub doorgeven aan een ieder.

4 zussen en hun kleine kinderen zijn in 1 klap dakloos geraakt. 1 zus ligt in het ziekenhuis. Ze raakte gewond toen ze brandend de kamer inliep om het leven van haar zussen en de kleine kinderen te redden. Ze hebben nu helemaal niets meer. Bekijk de video en de foto’s. Ze vertellen hun trieste verhaal aan meneer Vismale van 1 voor 12. Hij wil de familie helpen, maar hij kan het niet alleen. Geef daarom de video door aan iedereen. De zussen hebben helemaal niets meer. Heb je toevallig iets liggen, denk aub aan deze kinderen.

Brand Wintiwai: 4 moeders en 7 kinderen dakloos

De vier gezusters Adel, en hun zeven kinderen hebben vanochtend, donderdag 20 mei om 6 uur hun ruime stenen familiehuis aan de Watamaleostraat 25 plus inboedel te Wintiwai door brand verloren. De brand begon in het plafond van Chantal Adel, de jongste zus van 22 jaar. Zij is opgenomen in het ziekenhuis omdat haar rechterbeen van enkel tot dijbeen in brand stond.

Ze rende schreeuwend en brandend de voorzaal binnen en wekte de andere zussen die met hun totaal zes kleine kinderen het huis uit renden, zodat iedereen verder ongedeerd bleef. Huis en inboedel waren binnen tien minuten totaal verwoest en de brandweer kon alleen nablussen. De familie Adel was niet verzekerd.

Als Louis Vismale van 1 voor 12 arriveert, twee uren na de verwoestende brand, heeft de elf personen tellende familie dankzij hun lieve buren, familie Castillon, gebaad, gegeten en zitten zij met grote schrikogen in hun garage.

Randy van 23 jaar ontkoppelden de gasflessen en dat is het enige materiële dat gered werd uit het huis dat een afmeting had van 12 bij 10 vierkante meter. Lichtpunt is wel dat Chantals baby, Clarence van 7 maanden, ongedeerd is gebleven. De zusters Peggy, Joan en Muriel Adel (respectievelijk 37, 38 en 39 jaar) zitten met de baby en hun 6 kleintjes van tussen 2 en 12 jaar heel erg aangedaan in de garage.

De familie Castillon belde ook hulpverlener Vismale, die de oudste zuster Peggy Adel srd 3000 gaf om kleding en voeding te kopen voor het grote gezin, uit de donatie van de heer Collin uit Nederland. De buren is gevraagd om in de buurt twee appartementen te huren, waarvoor 1 voor 12 gedurende drie dagen en nachten zal betalen. Vismale stelt zich persoonlijk garant voor een lening van srd 100.000 van de totaal srd 300.000, (Euro 15000) die nodig is om met spoed een afdak met een kamer voor de grote familie te bouwen.

Van het Korps Brandweer Suriname werd van voorlichter Coats vernomen dat de melding binnen kwam om half zeven, de brandweer arriveerde 6.35 en had om 6.51 alles geblust. Omdat de familie niets meer heeft is alle hulp welkom, donaties in SRD kunnen gestort worden op de De Surinaamsche Bank nummer SRD 9857923, in Euro’s DSB nummer 2538989 en in U$ dollars, DSB nummer 2635208.

Bekijk hier de video:

Deel deze video met anderen. Laten we met zijn allen de stichting blijven steunen. Want samen staan we sterk. Wilt u ook bijdragen?  Maak contact: Bel 402-362 / 8671288 voor meer informatie

Wilt u direct doneren?

SPSB rekening SRD 315.214.0101 – Euro  315.214.040 – Dollar 315.214.041
Finabank SRD 197.90.53
Via ING Nederland IBAN-nummer: NL88 INGB 0006 9834 06

brand Suriname brand Suriname brand Suriname brand Suriname