Echtpaar dood aangetroffen. Ze wilden niet meer leven – politie Suriname

echtpaar Suriname

Is dit moord of moeten we het zien als een daad van liefde? 

Hierbij het officiële politiebericht omtrent het trieste familiedrama in Suriname. 2 mensen zijn dood. De man heeft zijn vrouw doodgemaakt en daarna zichzelf. Het echtpaar heeft vaker aangegeven ‘levensmoe’ te zijn. Lees het officiële bericht voor de details. 

We wensen de nabestaanden veel kracht toe. Een bittere pil om te slikken.  Wil je ook je medeleven achterlaten? Dat kan 

Politie Suriname schreef het volgende:

Bejaarde man vermoord vrouw en slaat de hand aan zichzelf. De 79-jarige Johan Sof en zijn wederhelft de 78-jarige Norma Glasser gehuwd Sof zijn op donderdag 20 mei door vermoedelijk een familielid dood aangetroffen op hun woonadres aan de Lelydorperweg.

De politie van het bureau Lelydorp kreeg een melding van een moord en zelfmoord geval op het boven vermeld adres. De wetsdienaren van dit bureau alsook leden van de afdeling Kapitale Delicten deden de plek aan voor onderzoek.

Ter plaatse troffen de politieambtenaren het ontzielde lichaam van Johan Sof hangend aan een touw onder het balkon aan. Na een ingesteld onderzoek in de woning werd het lichaam van zijn wederhelft Norma Glasser dat geen levensteken vertoonde in haar rolstoel aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde de dood door verstikking vast.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het bejaard echtpaar reeds kenbaar had gemaakt levensmoe te zijn. Dat heeft vermoedelijk de emmer doen overlopen, waarbij Johan zijn vrouw middels een touw om haar nek om het leven bracht. Hierna sloeg de bejaarde man de hand aan zichzelf. Volgens de arts overleed hij door ophanging.

De ontzielde lichamen van het bejaard echtpaar Sof-Glasser zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ter begrafenis afgestaan aan de nabestaanden.

echtpaar Suriname
Echtpaar Sof – Glasser