Medewerker Wanica ziekenhuis Suriname spot dikke vette anaconda – slang

slang Wanica ziekenhuis

Nee, de foto was niet nep.

De foto circuleerde al een tijdje, maar niet iedereen geloofde het. Maar het is werkelijk zo: Er is een hele dikke slang aangetroffen door een medewerker van het Wanica ziekenhuis in Suriname. De slang was net een kalf aan het wurgen. De kalf heeft het NIET overleefd. Bekijk het bericht voor meer informatie en lees wat het Wanica ziekenhuis zelf erover schrijft. De slang is (helaas) dood. Heb jij ooit zo een dikke slang in het echt gezien? Wat zou jij doen als je hem tegenkwam?

Wanica ziekenhuis schreef op hun Facebook pagina:

Medewerker RZW spot Anaconda. Een medewerker van het Regionaal Ziekenhuis Wanica was op zaterdagmiddag 16 mei jongstleden onderweg naar het werk en ontdekte dat een Anaconda (Boma slang) een kalf aan het wurgen was op een leeg terrein. Hij schoot het kalf onmiddellijk te hulp en kapte met een houwer de slang dood. Helaas heeft het kalf het niet gered.

Vervolgens plaatste hij de slang in een zak en vervoerde die naar het RZW. Hij vertelde zijn collega’s over het voorval en die zijn een kijkje komen nemen en natuurlijk werden er foto’s geschoten van de medewerker en het kolossaal dier.

De Anaconda of water boa is de langste slang die er bestaat en kan wel tot 8 meter lang worden, en meer dan 200 kilogram wegen.

slang Wanica ziekenhuis
Foto van het Wanica Ziekenhuis