Hij heeft mij en mijn voorkind uit huis gezet – mijn verhaal

Zou jij nog vechten voor zo een man?

We hebben een brief gekregen van Sheena uit Paramaribo. Ze is net gedumpt door haar vriend. Omdat ze in zijn telefoon is gaan kletsen. Ze heeft heel wat dingen ontdekt. Nu heeft haar vriend haar samen met haar oudste zoon (die niet van hem is) eruit gezet. De 2 jongste heeft hij gehouden. Haar dochtertje is pas 2 jaar. Die heeft haar moeder nodig. Lees het verhaal van de radeloze Sheena. Geef het door aan anderen want ze heeft dringend adviezen nodig. Wat nu?

Hallo, allemaal. Ik ben Sheena. Ik woon in Paramaribo. Ik ben zo verdrietig terwijl ik dit schrijf. Ik kan me niet voorstellen dat mijn vriend me dit en mijn zoon aandoet. Ik ben nu bij mijn ouders met mijn oudste zoon. Hij is 11 jaar. Ik heb nog twee kinderen 1 meisje van 2 jaar en een zoontje van 5 jaar. Die zijn beiden wel van mijn vriend. Ze zijn wel bij hem thuis gebleven.

Ik mag ze niet meenemen maar hij heeft wel mij en mijn zoon eruit gezet. Vanmorgen heeft hij al onze kleren hier afgeleverd. Een schande tegenover mijn ouders en ook tegenover die vader van mijn oudste zoon.  Die komt hem morgen halen om voorlopig bij hem en zijn nieuwe vriendin te wonen. Ik heb zo hard voor hem zitten huilen.  Ik voel me helemaal uitgezogen. Ik ben op. Ik kan me helemaal niet voorstelen dat mijn leven er nu zo uitziet.

En het is niet eens mijn schuld dat we ruzie hebben. Niet echt. Ik ben er achter gekomen dat mijn vriend dus stiekem geld stuurt naar zijn zus in Nederland. Ik ben heel boos geworden. Niet omdat hij geld voor zijn zus stuurt, maar omdat ik hem al een tijd vraag om iets voor me te doen, maar hij klaagt altijd dat hij geen geld heeft. Ik ben onderwijzeres. Ik heb niet echt en goed salaris. Mijn auto is ermee opgehouden en ik vroeg hem om me te helpen. Ik weet dat hij dat geld heeft maar hij doet het toch niet. Hij zegt ik moet mijn vader vragen.

Nou, als ik een vriend heb en kinderen en ik woon bij hem dan ga ik niet mijn vader vragen om mijn auto te fixen. Onze relatie liep al niet zo lekker hoor. Die spanning ook vanwege de situatie. Sowieso is hij een man die niet makkelijk geld geeft, maar voor de kinderen en thuis zorgt hij wel goed.  Maar toen ik hem vertelde dat ik wist dat hij zijn zus MAANDELIJKS ondersteunt. Is de boel aardig uit de hand gelopen. Hij was eigenlijk voornamelijk boos omdat ik in zijn telefoon ben gegaan.

Ik heb ook een aantal gesprekken gelezen tussen hem en zijn zus en moeder en andere vriendinnen ook. 1 van ze was dat hij klaagde over mijn zoon. Dat hij brutaal was enzo. Hij vertelde een dame ook dat hij geen vrouw heeft. En ook dat heb ik hem allemaal gezegd. En nog een paar andere dingen die ik heb ontdekt.

Ik heb er wel spijt van want de ruzie is zo erg geworden dat we nu uit elkaar zijn.

Maar nog erger: Hij heeft mij en mijn zoon eruit gezet. Mijn zoon die niet van hem is, maar die jongen noemt hem wel papa. Hij zorgt voor hem sinds hij klein is. Maar hij heeft ook zijn eigen vader waar hij gaat hoor.

Goed, hij heeft ons gereden naar mijn ouders en ons hier voor de deur afgezet. Die andere waren ook in de auto maar hij heeft ze toch meegenomen. Omdat mijn vader zei dat hij ons niet zou ontvangen. Toen heeft hij hem gezegd dat hij zijn eigen kinderen dan wel mee zou nemen. Is mijn vader schuld.  

Een heel gedoe. Ik vind het heel erg,

Ik bel hem en bel want ik wil terug naar huis. Ik ben vanmorgen daar aan de deur geweest. Maar hij is me echt helemaal zat. Daarna heeft hij dus onze spullen hier afgezet. Alles heeft hij bij elkaar geraapt. Deze man wilde ons gewoon helemaal niet meer hebben.

Maar wat doe ik nu met mijn andere kinderen? Ik heb geen huis. Mijn vader wil eigenlijk niet dat ik nu hier woon, vandaar dat mijn zoon bij zijn vader gaat voorlopig. Ik kan die kinderen nu niet hier bij mijn ouders in huis nemen. Maar mijn meisje is nog zo klein. Ze heeft mij nodig als moeder.

Ik wil gewoon weer terug naar huis. Al wil hij me niet meer als vrouw hebben. Maar hij laat me helemaal niet toe. Wat moet ik doen? Ik werk, maar ik ga geen eigen huis kunnen huren. Ik ben morgen wel alleen. Ik kan wel gewoon hier bij mijn ouders blijven. Maar voor hoelang? Hoelang ga ik de kids bij hun vader laten? Al ga ik ze nu bijvoorbeeld met de politie halen, waar ga ik met ze wonen?

Ik ben een jonge vrouw van 34 jaar ik heb altijd een goed leven gehad. Kijk wat me nu is overkomen. Ik schaam me gewoon. Ook tegenover mijn ex. Hij leeft samen met zijn vriendin. Ze hebben pas een baby. En nu gaat mijn zoon ook bij hun wonen. Is heel erg dit. Ik voel me helemaal niet goed. Ik weet dat FamilieNieuws niets voor me gaat kunnen doen. Maar misschien kunnen andere jonge moeders toch leren uit mijn verhaal.

Al heb je een vriend. Met een huis. Zorg toch dat je zelf iets hebt. Mijn vriend zegt me dat ik de kinderen kan nemen zodra ik een eigen huis heb.  Hij gaat dan erover nadenken. Ik ben bang dat ik ze dan ook niet van hem ga krijgen. Die man is heel erg jaloers. Hij gaat het nooit goed vinden. Hij gaat bang zijn dat de kinderen rondom een andere man gaan zijn. Hij heeft me altijd gezegd dat geen enkele andere man zijn kind gaat opvoeden. Vooral zijn meisje niet. Maar waarom moet ik alleen blijven? Hij gaat ook snel een andere vrouw in huis zetten als ik niet snel weer terug ga. Hij gaat nooit lang alleen blijven. Maar dan gaat een andere vrouw voor mijn kinderen zorgen en dat ga ik ook niet accepteren. Zien jullie de problemen al.

Ik heb hem zonet gebeld om me terug te nemen hij zegt nooit meer. Want ik ben te brutaal. Ik denk dat deze man allang een manier zocht om mij en mijn zoon weg te sturen. Denken jullie niet?

Maar wat nu? Moet ik vechten voor mijn kinderen of kan ik ze voorlopig bij hun vader laten? Hij is geen verkeerde vader en hij doet veel voor zijn kinderen. Hij is gewend voor ze te zorgen. Maar misschien niet 24 uur per dag.

Ik ga hem nog een beetje smeken om me terug te nemen, ik bied mijn excuses aan. Ik ben fout. Ik had niet in zijn telefoon moeten gaan kletsen. Ik wil toch nog blijven vechten voor hem. Zouden jullie dat ook doen? Wat moet ik dan? Weten jullie het? Please help me met adviezen. Ik ben echt radeloos. Ik heb ook echt geen zin om weer helemaal opnieuw te beginnen met alles. Sheena