Video’s – Jongeman smeekt de Surinaamse gemeenschap om hulp

jongeman Suriname

“A libie ne go”

Meneer Ganput, inderdaad een bekend gezicht voor de samenleving, hij zocht eerder samen met zijn vrouw hulp. De man, die een tumor in zijn hoofd heeft, sliep met zijn vrouw en kinderen ergens in Paramaribo op een balkon. Zijn vrouw, die de situatie niet meer aankon, heeft hem inmiddels verlaten. Dat heeft zijn leven niet makkelijker gemaakt, hij stond op het punt om er maar definitief uit te stappen. “Wat heb ik nog om voor te leven?”.

Maar hij geeft niet op. Hij heeft kinderen om voor te leven, al mag hij die nu niet zien. De hersentumor heeft hij nog steeds, hij is ziek en heeft nog steeds hulp nodig. Vandaar deze nieuwe oproep naar de gemeenschap toe. Bekijk het bericht en de vele eerdere video’s. Bekijk ook de foto’s die hij heeft meegestuurd zodat jullie zijn ’thuis’ situatie kunnen waarnemen. Geef het door aan een ieder. Belangrijk is dat de betreffende instanties zijn situatie zien. Wellicht kan hij toch wat ondersteuning krijgen. Op deze manier door het leven gaan is inderdaad niet makkelijk. Gaan we hem helpen?

Deze brief kregen we van hem binnen:

Ik ben een heer van 33 jaar jong.  Mijn naam is Ganput Soeradj. Ik slaap op een balkon van een boedel woning. Ik heb geen rechten hier. Het adres is Naipalstraat no 49 te Paramaribo. Mijn mobiel nummer is +5978568667. Ik schrijf dit voor de mensen die mijn situatie willen komen bekijken of mij willen bellen. Appen kan ook. 

Ik ben eerder samen met mijn vrouw, nu ex, in de media geweest. We hebben de gemeenschap om hulp gevraagd en we we zijn toen ook door een aantal mensen ondersteund. Ik ben de mensen daar heel dankbaar voor. Alleen zit ik nog steeds in de problemen. Er moet structureel een oplossing komen voor mijn situatie. Ik vraag daarom vooral media aandacht voor mijn situatie. Ik wil en ik hoop dat ook de beleidsmakers mijn situatie serieus nemen. Ik heb meerdere mensen aangeschreven maar ik wacht nog steeds op antwoord. Ik snap dat iedereen een beetje druk is en het zwaar heeft, maar ondertussen is mijn situatie onveranderd.

Het is overigens wel veranderd in negatieve zin: Mijn ex heeft me gelaten, en ik kan mijn kinderen niet zien. Ik heb het gevoel dat ik nu minder aanspraak maak op hulp. Ik weet niet of mijn ex daar iets mee te maken heeft. Ik ga niemand ergens van beschuldigen. Dat is niet de reden van mijn brief. 

Ik ben patiënt, ik ben niet arbeidsgeschikt. Ik heb geen inkomen. Ik heb hulp nodig. Ik moet einde van deze maand een hersenscan maken. Ik moet medicijnen aanschaffen. Het geld heb ik niet. Een jaar geleden heb ik en hersenoperatie gehad. Ik ben er nog niet. Ik heb medische hulp nodig. Ik wil beter worden. Ik wil weer alles zelf kunnen doen, werken, een eigen huis hebben. Ik wil weer normaal leven. En mijn kinderen normaal kunnen zien. Een vader voor ze zijn. 

Misschien kunnen de mensen die deze brief lezen het ook doorgeven aan de mensen in het buitenland. Misschien zijn er mensen die me kunnen ondersteunen om die scan te maken zodat ik kan starten met mijn herstel. Ik wil niet opgeven, zolang ik adem. Ik hoop dat mensen me kunnen steunen

Familienieuws. Kunt u mijn mijn brief aub op de website zetten en doorgeven. Ik vraag de gemeenschap om me te ondersteunen. Ik vraag advies en ik vraag de beleidsmakers om mij als persoon aandacht te geven. Er zijn meerdere brieven geschreven. Ik smeek jullie maak contact met mij!

Een ieder is vrij om contact met mijn op te nemen voor extra informatie.
Telefoonnummer en adres staan bovenin deze brief.

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s. We hebben ook wat oudere en nieuwere video’s toegevoegd. Meneer is vaker in de media geweest met zijn verhaal. Geef het door aan een ieder

jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput
jongeman Suriname Ganput