‘Sortoe lockdown? Ik ga wel naar mijn moeder op Moederdag”. Video’s – Blog Denise Faerber

denise en mama FamilieNieuws Moederdag

De titel slaat op een veel gelezen reactie op het nieuws dat we zondag, dus op Moederdag, nergens naartoe mogen in Suriname. Sommige mensen zijn boos en vertikken het om op deze dag NIET naar hun moeder te gaan.

Wat ga jij doen? Ga jij ook de deur uit, of blijf je netjes thuis en verzin je iets anders om Moederdag toch veilig en verantwoord, zonder boete aan je broek, te vieren? Snap je waarom er een total Lockdown is morgen? Nee? Bekijk dan de video’s in mijn blog en geef het door aan iedereen. Wat je ook gaat doen, be safe en geef jouw mama, als je die nog hebt een stevige VIRTUELE brasa van mij. Wees extra zuinig op je moeder lieve mensen. Groetjes Denise en mama (foto). P.s. de regering heeft zojuist besloten dat op de komende nationale feestdagen (ook Id-Ul-Fitre) een total lockdown zal zijn (video)

Mijn nieuwe blog gaat vandaag over de total lockdown tijdens Moederdag Suriname. Het leek er op dat we van de Lockdown af waren. Toch werd afgelopen week besloten dat we in plaats van een weekend lockdown een total Lockdown op zondag hebben. Moederdag

denise en mama FamilieNieuws Moederdag
Samen met mijn mama Licette Wartes

Een aantal van ons zijn boos, verdrietig en erg teleurgesteld. Velen van ons hadden gepland om juist zondag op bezoek te gaan bij mama, oma of babymama. Maar dat kan dus niet. Tenminste, het mag niet. Maar een aantal hebben nu al gezegd dat ze toch naar hun moeder gaan. Ze zijn bereid een boete te riskeren. Jij ook? Of blijf je rustig thuis en hou je je netjes aan de maatregelen?

Moederdag in Suriname wordt over het algemeen heel uitgebreid gevierd. Sinds jaar en dag krijgt deze dag enorm veel aandacht. We zetten onze mama’s letterlijk in de bloemetjes. En natuurlijk heeft het ook een commercieel karakter. We kopen bloemen, kadootjes, gaan lekker eten, we koken (sommige alleen die ene dag) lekker voor onze mama. Een bijzondere dag dus.

Maar nu hebben we dus te horen gekregen dat we die dag nergens kunnen gaan.

Het was natuurlijk een idee om mama zaterdagmiddag al mee naar huis te nemen en haar maandagochtend weer terug naar huis te brengen. Of je kon lekker een weekend bij jouw mama gaan slapen. Dat doen veel kinderen ook. Er zijn eigenlijk genoeg manieren om bij elkaar te zijn.

Maar…..en is natuurlijk een grote maarrrr. Waarom is er eigenlijk een total lockdown. Vast niet om de bevolking te pesten. Of om ouders en kinderen opzettelijk uit elkaar te houden. Maar het is eigenlijk niet de bedoeling om met zijn alleen bij elkaar te zijn morgen of het hele weekend. We moeten niet vergeten dat corona bestaat. De maatregel is er om ons te beschermen

Ik vind het ook niet leuk, maar in plaats van boos worden kunnen we ook dit bedenken; Laten we mama beschermen tijdens moederdag. Is het wel verstandig om met bijvoorbeeld 6 kinderen en 17 kleinkinderen bij mama op bezoek te gaan? We moeten mama natuurlijk wel een beetje beschermen die dag. Toch? En omdat niet alle kinderen dit zelf kunnen bedenken, heeft het ministerie het voor ons bedacht.

Het is heel moeilijk. Persoonlijk ben ik heel beschermend naar mijn moeder toe, ik vind het bijvoorbeeld onverstandig als mijn broers met hun kinderen bij mijn moeder thuis gaan zitten. Daarom is mijn mama op Moederdag bij mij thuis. Ik heb een groot terras en als er dan iemand langs wil komen dan zitten we netjes buiten. Zo zitten we niet met allemaal ‘corona’ spuugbelletjes in een kleine ruimte. Maar leuk is anders. I know. Ik snap heel goed dat mensen balen.

Ik baal ook echt van het hele corona gebeuren enz. Maar, ik heb corona gehad en ik kan jullie vertellen dat het echt echt echt niet leuk was en dat wens ik mijn moeder niet toe. Ik wens het niemand zijn moeder toe. Dus laten we voorzichtig zijn met onze mama’s ook als je wel naar haar toe gaat op Moederdag.

We houden ontzettend veel van onze mama’s en willen heel veel meer Moederdagen samen vieren, toch?

Video’s – Oja, begrijp je niet waarom we uitgerekend op Moederdag een total lockdown hebben? Bekijk dan de video’s. Het wordt een beetje uitgelegd door Minister Ramadhin en directeur Gayadharsukul. Geef het door aan anderen. Wat jullie ook gaan doen. Be safe en geniet van elkaar op jullie eigen manier. Soso lobi. Denise

Waarom Lockdown op Moederdag ? Directeur Volksgezondheid Rakesh Gayadharsukul legt uit waarom
 Minister Ramadhin over Moederdag

P.s. Ter info: Regering besluit: Total lockdown niet alleen op Moederdag maar op alle nationale feestdagen. Bekijk de video daarvan: