Happy birthday Eva Simons – Topzangeres met indrukwekkende internationale solocarrière

Eva Simons is vandaag jarig

Da na wan hieperdepiep hoereee! Helpen jullie ons mee met het feliciteren van de prachtige topzangeres Eva Simons? Ze is vandaag jarig.

Muzikale familie

Eva is een zangeres met een indrukwekkende internationale solocarrière. Ze is geboren in Amsterdam. Haar moeder is de in Suriname geboren zangeres Ingrid Simons. Haar opa is de Amsterdamse Koning van de Accordeon Johnny Meijer. Muziek zit dus in Eva’s bloed.

Meidengroep Raffish

Eva is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en brak in 2004 door met de meidengroep Raffish in het programma Popstars: The Rivals. In die groep zaten ook Esri Dijkstra, Sharon Doorson, Lianne van Groen en Nora Dalal. In 2005 stopte ze met Raffish en ging solo. 

Internationale doorbraak

In 2009 kwam haar grote doorbraak. Haar nummer Silly Boy werd zonder videoclip op YouTube gelekt. Vervolgens werd het door meer dan tien miljoen mensen bekeken/beluisterd. Wat volgens Eva ook meespeelde, was dat veel mensen dachten dat het een nummer van Lady Gaga en Rihanna was.

In 2012 kwam de single I don’t like you uit. Dit werd Eva’s eerste solohit in Amerika. Het nummer werd een nummer 1-hit in de U.S Dance-hitlijst.

Kort daarna bracht ze samen met Will.i.am de single This Is Love uit. Dit werd een nummer 1-hit in Engeland. Het nummer zorgde voor Simons’ wereldwijde doorbraak.

Succesvolle artiest

Ze speelde vervolgens op vele festivals. Ze was jurylid in Idols en was samen met haar moeder gastartiest bij de Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA. En ze stond in het voorprogramma van Beyonce. 

Eerder deze maand bereikte haar nummer Policeman meer dan 100 miljoen streams op Spotify. Policeman is uitgegroeid tot een wereldwijd bekend dansnummer.

Nieuwe track: BEBE

Eva Simons heeft deze maand een nieuwe track uitgebracht: Bebe. De single heeft een prachtige kleurrijke video. En in de comments zie je dat Eva veel internationale fans heeft.

Wij wensen Eva een hele fijne verjaardag met haar familie. Helpen jullie ons mee met feliciteren? Dat kan op onze Facebook of Instagram pages.

Als nabrander hier nog wat leuke video’s:

>> Samen met haar moeder bij Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA

>> Eva’s opa Johnny Meijer:

>> Eva’s grote danshit Policeman: