Oorzaken van nieraandoeningen volgens dokter Premdew Lachman uit Paramaribo

dokter Suriname

Je plas te lang ophouden, teveel cola drinken en teveel zout. 

Op dit moment zijn er meer jonge mensen die aan een nierziekte lijden. Hoe kun je dit voorkomen? Huisarts Premdew Lachman uit Paramaribo legt ons uit wat de belangrijkste oorzaken zijn van nieraandoeningen. Bekijk de tips van de dokter en geef het door aan iedereen zodat ze ervan bewust zijn. Heel belangrijk!

Onderstaande schreef de arts op social media.

Goedemorgen iedereen.
De snelheid waarmee jonge mensen aan een nierziekte lijden, is zorgwekkend. Ik deel een bericht dat ons kan helpen.
Lees alstublieft het onderstaande: Hier zijn de 5 belangrijkste oorzaken van nieraandoeningen:

1. Wachten NIET te lang om naar het toilet te gaan. Het is een slecht idee om uw urine te lang in uw blaas te houden. Een volle blaas kan schade aan de blaas veroorzaken. De urine die in de blaas achterblijft, vermenigvuldigt bacteriën snel. Zodra de urine terugkeert naar de urineleider en de nieren, kunnen de giftige stoffen leiden tot nierinfecties, urineweginfecties, nefritis en zelfs uremie. Als de natuur roept, doe het dan zo snel mogelijk.

2. Eet NIET teveel zout. Je mag niet meer dan 5,8 gram zout per dag eten.

3. NIET te veel vlees eten. Te veel proteïne in uw dieet is slecht voor uw nieren. Bij de vertering van eiwitten ontstaat ammoniak, een gifstof die zeer destructief is voor de nieren. Meer vlees staat gelijk aan meer nierschade.

4. Drink NIET te veel cafeïne. Cafeïne is een onderdeel van veel frisdranken en koolzuurhoudende dranken. Dit verhoogt uw bloeddruk en uw nieren beginnen te lijden. Dus je moet de hoeveelheid cola die je dagelijks drinkt verminderen.

5. Drink genoeg water. Onze nieren moeten goed gehydrateerd zijn om hun functies goed te kunnen uitoefenen. Als we niet genoeg drinken, kunnen gifstoffen zich in het bloed opstapelen omdat er niet genoeg vloeistof is om ze via de nieren af ​​te voeren. Drink meer dan 10 glazen water per dag. Er is een gemakkelijke manier om te controleren of u drinkt voldoende water: kijk naar de kleur van uw urine; hoe lichter de kleur, hoe beter.
#STAYHOMESTAYSAFE

Drs. Premdew Lachman maakt er een gewoonte van op goede tips t delen op zijn Facebook pagina
Indien er vragen zijn kunt u contact opnemen op 8863407.
Adres: Doekhiprojekt Sitaramstraat 19 Paramaribo

dokter Suriname