Video – “We worden met onze kleine kinderen op straat gezet”.

oma huis Suriname

“Zet ons niet op straat, doe ons dit niet aan” Zegt de huilende moeder van 3 jonge kinderen.

Is deze oom niet eerlijk, of is dit normaal? Dinesh mocht van zijn oma in haar huis wonen. Het huis was in zeer slechte staat. Hij heeft het met eigen middelen helemaal opgeknapt en nu oma dood is moet hij eruit. Is dat wel eerlijk?

Video – Luister naar het verhaal van de wanhopige Dinesh en zijn vrouw Santusha. Waar moeten ze naartoe met hun kleine kinderen? Geef de video door aan een ieder. Wellicht bereikt het de juiste mensen. Wat ze nodig hebben is advies, het liefst juridisch advies. Hebben ze wel rechten?

Dinesh is vader van 3 minderjarige kinderen. Hij en zijn echtgenote zijn onzeker. Ze worden door de deurwaarder uit de woning van zijn grootouders gezet. Het perceel staat nu op naam van de broer van zijn vader.

6 jaar geleden mocht hij van zijn oma, die toen nog in leven was, in haar huis wonen. De woning verkeerde in zeer slechte staat en Dinesh heeft zelf geïnvesteerd in het huis om het een beetje leefbaar te maken. Maar nu wordt hij door een familielid, een broer van zijn vader, uit de woning gezet. Hij heeft geen idee waar hij met zijn vrouw en kinderen naartoe moet.

Hij is in gesprek met TBN Prime Alert en vertelt zijn verhaal. Meneer Dinesh staat van de 1 op de andere dag op straat. Dit is een probleem wat heel erg vaak voorkomt in Suriname. Geef de video door aan een ieder. Zodat anderen in de zelfde situatie weten wat de consequenties zijn van het wonen in iemand anders zijn woning.

Laten we hopen dat de oom van Dinesh tot inkeer komt. De mensen zijn wanhopig. Wellicht kan de gemeenschap helpen met wat advies voor Dinesh en zijn gezin. En misschien kan hij ook wat juridisch advies krijgen. Bekijk de video.