Video’s – De uitvaart van Pater Joosten in Paramaribo

Pater Joosten Paramaribo

Hij wilde in Suriname sterven en begraven worden. Zijn wens is in vervulling gegaan

Pater Wilhelmus ‘Wim’ JOOSTEN heeft in Suriname het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Pater Joosten is bij velen in onze samenleving bekend als de ‘ziekenhuispastor’ doordat hij meer dan veertig jaren patiënten in de verschillende ziekenhuizen van Paramaribo bezocht

Live video uitvaart – Op dit moment is de uitvaart van Pater Joosten in Paramaribo. Had u er graag bij willen zijn? Dat kan online. Special voor de mensen in Nederland en Suriname is er een live stream. U kunt de video hier bekijken geef het door aan belangstellenden. Bekijk ook de overige gedeelde foto’s, video’s en condoleances.

Wij van FamilieNieuws wensen alle nabestaanden heel veel kracht en sterkte toe. Wil je ook je medeleven achterlaten? Dat kan.

Wij nemen vandaag afscheid van een geweldig mens met de meest gulle lach, altijd een bemoediging voor die het nodig hadden. Dank voor de liefde, die wij altijd van u mochten ontvangen en op konden rekenen. Wij groeten u op uw reis naar het morgenland en bewaren u met vele mooie herinneringen in ons hart. R I P
~ HB ~

Het R.K. Bisdom Paramaribo maakt hierbij bekend dat op zaterdag 17 april is heengegaan

onze zeer eerwaarde pater

Wilhelmus ‘Wim’ JOOSTEN, o.m.i.

Pater Joosten is bij velen in onze samenleving bekend als de ‘ziekenhuispastor’ doordat hij meer dan veertig jaren lang de patiënten in de verschillende ziekenhuizen van Paramaribo heeft bezocht en liefdevol bediend. Hij is in 1967 als lid van de paters Oblaten (OMI) naar ons land gekomen en heeft altijd heel nadrukkelijk gevraagd om ook in dit land te sterven en begraven te worden. Pater Joosten vierde op 7 maart jl. zijn 88ste verjaardag.

De uitvaartdienst is op donderdag 22 april a.s. om 15:00 uur in de kathedraal. Vanwege de verscherpte COVID-maatregelen zullen behalve de geestelijken helaas geen andere aanwezigen toegelaten kunnen worden.

Wel wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om afscheid te nemen en wel als volgt: van 11:00 – 12:00 uur in de kapel van het Sint-Vincentius ziekenhuis en van 13:00 tot 15:00 uur in de kathedraal. E.e.a. wel strikt volgens de voorgeschreven COVID-protocollen.

De dienst zal live worden uitgezonden via streaming op YouTube
(Scroll naar beneden om de video te bekijken).

Namens het RK Bisdom Paramaribo,
Mgr. Karel Choennie, Bisschop van Paramaribo

Bekijk onderstaande gedeelde foto’s en video’s. Scroll naar beneden om de uitvaart te bekijken. Deze is nu nog gaande.

Deze video wordt ter herinnering aan Pater Wim Joosten OMI. Hij was een lieve pater in zijn missiewerk in Suriname. Hij heeft zijn hele leven geschonken aan het missiewerk in Suriname als pastoor voor het ziekenhuispastoraat. Hij heeft ook ooit gewoond in de pastorie van Fatimakerk aan de Calcuttastraat 79a. Dat was een prettige tijd zei hij een keertje. Bedankt pater Joosten voor uw inzet. Bedankt voor uw liefde. Rust zacht pater Joosten. Grantangi!!! lobi yu!!!

Pater Joosten Paramaribo Pater Joosten Paramaribo Pater Joosten Paramaribo Pater Joosten Paramaribo Pater Joosten Paramaribo

Bekijk hier de video van de uitvaart. Geef het door aan belangstellenden:


Gaat de video niet open? Bekijk hem dan hier rechtstreeks via Youtube