Happy birthday Ronnie Flex – Boegbeeld van een succesvolle generatie hiphopartiesten

Ronnie Flex is vandaag jarig. Hij wordt gezien als boegbeeld van een succesvolle generatie hiphopartiesten

Da na wan hieperdepiep hoereee! Helpen jullie ons mee met het feliciteren van topartiest Ronnie Flex? Hij is vandaag jarig.

Ronnie is volgens de jury van de Edisons “het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle nieuwe generatie hiphopartiesten”. Hij heeft dan ook vele populaire multi-platina mega hits op zijn naam. Denk aan tracks als Drank & Drugs, Energie, Blijf bij Mij en Plek Als Dit

Ronnie is geboren als Ronell Langston Plasschaert in Capelle aan den IJssel. Zijn moeder is van Surinaamse afkomst en zijn vader is Moluks. Hij is inmiddels zelf vader van een mooie dochter, genaamd Nori Dua.

Check deze prachtige video van NPO3 van maart 2020. Regisseur Sacha Vermeulen volgde Ronnie een jaar lang. In de video zie je Ronnie op een heel persoonlijke manier. Met prachtige beelden van zijn familie en gezin.

Zijn muziek talent heeft hij van zijn moeders kant. En op jonge leeftijd begint Ronnie met het schrijven van liedjes en het produceren van beats. 

In 2015 heeft Ronnie Flex samen met Lil’ Kleine zijn eerste een megahit met Drank & Drugs. Check dit interview bij Vice waarin ze praten over succes, social media en muzikale voorkeuren:

Na de doorbraak met Drank & Drugs gaat Ronnie door een zware periode. Hij komt niet meer aan muziek maken toe. Maar m.b.v. nieuw management (artiestenbureau Spec. van Ali B en zijn vrouw Breghje Kommers) gaat het financieel en artistiek snel weer de goede kant op. 

Het resultaat: zijn tweede album ‘Rémi’ (2017). Dit album werd vervolgens beloond met Edisons voor Beste Album en Beste Hiphop. De jury noemde vond het album een modern meesterwerk. 

Inmiddels heeft Ronnie streaming records gebroken en won hij gouden en platina platen. Hij werkte ook samen met vele andere populaire artiesten, zoals Lil’ Kleine, Maan, Boef, Frenna en natuurlijk Famke Louise.

Wij wensen Ronnie een hele fijne verjaardag met zijn familie.

Helpen jullie ons mee met feliciteren? Dat kan op onze Facebook of Instagram pages.

P.S. Als nabrander hierbij nog wat leuke video’s: 

  • Zijn recente hit met Snelle – In de Schuur:
  • En nog wat van zijn grote hits: