“Afro Surinaamse mannen zijn laag, ze verzorgen geen kinderen” Blog van Denise Faerber

Denise Faeber en vader FamilieNieuws

POSITIEVE BLOG OVER MANNEN!! Het is geen Vaderdag vandaag, maar we hoeven echt niet te wachten op Vaderdag om vaders in het zonnetje te zetten toch? Gisteren kwam ik een mooie foto tegen van de dochter van Lorain uit Suriname en haar vader. Ze schreef er iets moois bij en ik werd daar heel blij.

Ze schreef dat niet alle Afro Surinaamse vader slecht zijn. Haar ex, de vader van haar dochter is namelijk een superpapa en daar is ze heel trots op. Heb jij ook een positief verhaal over jouw vader, je man of ex? Laat het ons weten. Je mag hem ook taggen en benoemen in de comments. Want niet alle Surinaamse vaders zijn slecht toch? Dat zijn vooroordelen. Kijk wat Lorain heeft geschreven en bekijk de mooie foto van haar dochter en haar ex. Lees ook mijn blog erover. Geef het door aan geïnteresseerden. Dus Nee! Afro Surinaamse mannen zijn niet allemaal laag en ze verzorgen hun kinderen heus wel. Of denk jij hier anders over? Groetjes van Denise

Denise Faeber en vader FamilieNieuws
Denise van FamilieNieuws en vader

Even over mijn vader. Ik hou van hem. Tja, hij is niet een standaard vader. Als men hem zou moeten categoriseren dan zouden ze zeggen dat hij een typische Surinaamse vader is. Ik weet en wist gewoon niet beter en heb hem altijd geaccepteerd zoals hij is. Ik heb namelijk een hele stoere, bijzondere en coole papa. Minder leuk voor mijn moeder.

Maar goed, zij heeft er voornamelijk voor gezorgd dat ik niets te kort ben gekomen. Thank God for her! En ik heb een aantal bonuspappa’s: de papa van mijn beste vriendin, een vriend van mijn moeder en met de broer van mijn moeder heb ik ook een soort van vader dochter relatie. Deze drie vaders zijn ook voorbeeld papa’s voor hun kinderen. Precies zoals het hoort.

Maar wat is eigenlijk een typische Surinaamse vader en is dat wel eerlijk van ons om het zo te noemen?

Als we zegen ‘typische Surinaamse vader’ bedoelen we meestal iets negatiefs. Waarom doen we dat eigenlijk? Misschien omdat we moeders vaker horen klagen over hun baby daddy. Dat ze er nooit zijn en dat ze geen geld en geen liefde geven. Mijn vader was er ook bijna nooit, maar als hij er was dan ontbrak de liefde in ieder geval niet. Mijn vader geeft mij, nog steeds, het gevoel dat ik het belangrijkst meisje ben ter wereld. Mijn vader houdt 100% van mij. Alleen op zijn manier.

Afro Surinaamse mannen: Om te beginnen heb ik 4 broers en 3 bonus broers (de zonen van mijn tante). En alle 6, mijn jongste neefje heeft nog geen kinderen, zijn fantastische papa’s. Ik kijk vol trots hoe zijn hun leven inrichten voor hun kinderen. Ze zijn er altijd voor hun kinderen. Ze leven voor hun kinderen, doen hun best voor hun kinderen. En ja hoor, ze doen ook alles voor hun kids. Luiers verschonen, pap maken en samen huiswerk maken. Die moeders kunnen makkelijk een maandje weg en de kids bij hen achterlaten. Ze vormen een team. 3 van mijn broers hebben ‘voorkinderen’ en ook die kids kennen hun papa’s.

Dus persoonlijk zeg ik dat Surinaamse vaders prima vaders zijn. Natuurlijk ken ik die verhalen wel van papa’s die er nooit zijn, en dat er eeuwig problemen zijn. Ik lees veel en zie het ook om me heen. Maar is het niet zo dat men eerder negatief praat dan positief? En wordt het wel gewaardeerd als men heel trots praat over haar vriend? Je krijgt dan snel de sneer van anderen: ‘Dat je je aanstelt met je man. Of je ex’. Maar waarom mogen we wel klagen en niet zo snel iemand in het zonnetje zetten? Zijn we als mens eerder geïnteresseerd in drama van anderen? Willen we geen positieve verhalen horen? Of wekt het een soort jaloezie op?

We lezen zo vaak negatieve dingen. Natuurlijk, Ik geniet zelf ook wel van roddels enzo hoor. Maar juist daarom viel de post van Lorain mij op. Zo leuk die foto van haar dochtertje samen met haar papa. En de woorden die ze schreef, ja daar werd ik wel blij van. Het mag gezegd worden. Laten we wat vaker, onze mannen, vrienden, vaders en opa ‘s in het zonnetje zetten. En dat hoeft echt niet alleen op vaderdag. En weet je: Ook je ex kan een goede vader zijn hoor. Een slechte relatie betekent echt niet automatisch dat die man ook een slechte papa is. Hij kan misschien niet meer van jou houden maar voor de meeste mannen is de liefde voor hun kind onvoorwaardelijk. Of zie ik dat verkeerd? Ik ben benieuwd naar jullie mening. Van zowel mannen als vrouwen.

Lees hieronder wat Lorain schreef op social media:

‘”Afro Surinaamse mannen zijn laag ze verzorgen geen kinderen” hoorde ik een Afro Surinaamse Vrouw zeggen. 22 jaar geleden heb ik samen met een Afro Surinaamse man een kind verwekt. Hij heeft mij nooit de ruimte geboden om voor zijn kind te zorgen (financieel) Ook toen wij als ouders onze eigen weg kozen. Hij is wat de zorg van zijn dochter betreft een TOP VADER. IK ZOU GEEN BETERE VADER VOOR MIJN DOCHTER HEBBEN GEWILD.
HE WAS NOT THE PERFECT HUSBAND
BUT HE IS A PERFECT DADDY!
Hij is een Afro Surinaamse vader

Surinaamse vaders
Dochter en vader

~ Lorain File ~

Blog gemist? Lees hier alle blogs van Denise Faerber en Mister Black

Denise Faerber en vader
Samen met mijn papa. Groetjes van Denise

FamilieNieuws Shoppen bij BOL.com BOL.com heeft alles! Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun aanbiedingen van vandaag