“Ik heb er genoeg van” – Gefrustreerde leerkracht uit Suriname

burger Suriname

Het ging heel lang goed en ineens BAM: Het aantal corona besmettingen begint weer te stijgen. En daar bovenop komt weer dat er allemaal exotische enge varianten ons land zijn binnengeslopen. We waren er al bang voor: We gaan van meer vrijheid naar weer en total lockdown en scholen dicht.

Niet iedereen kan dit aan. Het drijft men tot waanzin. Mensen zijn het zat. Ze zijn die regels zat, ze zijn de manier waarop alles nu gaat meer dan zat. Ook juf Donna weet het allemaal even niet mee. Ze baalt vooral omdat ‘zij die het voorbeeld moeten geven, zelf de regels aan hun laars lappen’. Ze zet haar frustraties voor ons op papier. Ze heeft een belangrijke boodschap voor de leiders van het land. Lees haar brief en geef het door aan anderen. Ze is ook moeder. Voelen jullie wat zij voelt?

Hallo Familienieuws, kunnen jullie mijn brief delen met de bevolking. Ik hoop dat ze de brief doorgeven aan de leiders van het land. Ik weet het allemaal even niet meer hoor. Groetjes Donna

Alweer een lockdown voor het weekend, alweer haasten over straat omdat je beperkt wordt in jouw vrijheid ondanks je ervoor zorgt dat je beschermt bent. Alweer een storm in een glas water van mensen die aanvoelen dat ze minder aandacht van de bevolking krijgen.

Ik heb er genoeg van. Ik ben dit zat.

Welke reden is er voor een total lockdown? Een 3e golf? Was er een 2e golf coronabesmetting in Su dan? Wat ik merk is dat de zittende regering de bevolking onder druk zet om bepaalde verhogingen door te voeren. En dat doen ze door te doen alsof er een coronagolf aankomt. Een kleine bevolking waar je niet eens voldoende medicatie voor hebt wil je nog meer frustreren.

Er wordt helemaal geen rekening gehouden met niemand. Vooral de kleine man die niet in aanmerking kan komen voor de covidsteun waar zij recht op hebben. Er is onbegrip voor de bevolking die nu probeert een normaal leven te leiden onder de veranderende situatie.

Mijn boodschap

Naar de regering toe heb ik als leerkracht, moeder en grootmoeder totaal onbegrip:  Lees hieronder wat ik zelf heb waargenomen. Zij die het voorbeeld moeten geven lappen zelf de regels aan hun laars. **

– men. Santhoki had een feest zonder mondkap zonder afstand met honderden mensen ondanks de regels die zij zelf gesteld hadden.
– men. Brunswijk had een feest of samenkomst op zijn geboorte dag met veel meer mensen dan de heer Santhoki met dezelfde overtredingen, alsof zij een wedstrijd hadden: wie overtreedt de regels het meest?
– er wordt van de bevolking gevraagd geduld, begrip, medewerking om samen uit die put te komen. En wat doen ze haast elke maand: beleidsmedewerkers benoemen als de bladeren die veranderen aan de bomen. Is er op de ministeries niet genoeg kennis aanwezig om samen met de ministers het beleid te bekijken en eventueel veranderingen te brengen waar het noodzakelijk is?
– ambtenaren kunnen niet meer geld krijgen omdat er geen geld is. Met de restanten die ze na de 27e van elke maand over hebben moeten ze 28 dagen overleven om voor 1 dag een salaris te hebben waarmee je bijna niets kan kopen. Maar elke maand is er een andere verhoging voor de beleidsmedewerkers en ongegronde redenen voor verhoging of vergoeding voor de hoog geplaatste ambtenaren.
– de scholen sluiten weer voor 2 weken. Frustratie voor zowel leerlingen als leerkrachten. De leerstof van het 1e simester is nog niet afgesloten en weer een verschuiving binnen de leerstof. Wordt de vakantie van augustus gebruikt om naar school te gaan? Heeft het nog zin om het schooljaar af te ronden?

Regering van Su, hebben jullie wel door waar je mee bezig bent? Hebben jullie wel weet van zaken of zijn de beleidsmedewerkers er alleen voor de versiering van jullie al versierde combinatie vhp- abop- pl- nps? Is het omdat jullie niet door hebben dat de bevolking jullie al door heeft? Is het omdat de aandacht die jullie krijgen voor het misbeleid niet voldoende?

De scholen in Suriname

Ik toon begrip voor niets. De school moet gewoon starten op 12 april om een verspilling van het schooljaar te voorkomen. Er zijn regels waar wij, als leerkrachten en leerlingen, ons reeds aan houden. Er zijn voorbereidingen die reeds getroffen zijn voor de repetities en so’s.

Sluit u de school toch voor 2 weken, mag u- minister Levens- alle examen en toets-kandidaten hun diploma’s en certificaten geven. Of u zei zoiets van;  ‘alle leerlingen gratis over’?

IK TOON BEGRIP VOOR NIETS. MI WERI, A MOESOE KEBA NOW.

Een teleurgesteld burger, leerkracht, moeder en oma

P.S. Heb je ook een vraag die je wilt stellen? Wij publiceren het gratis (en anoniem) voor je! Stuur ons een berichtje. Je mag het ook appen naar +31685421200

Disclaimer: Let op: Dit is de kant van het verhaal en de mening van mevrouw Donna (niet haar echte naam). Dit is haar persoonlijke ervaring. Niet die van FamilieNieuws. Laat dat duidelijk zijn. Uiteraard is een ieder vrij om hier ook op te reageren. Hetzij onder de comments of anoniem

**Dit zijn waarnemingen van mevrouw Donna, niet van FamilieNieuws.

FamilieNieuws Shoppen: Winkelen bij BOL.com? Wil je meer lezen? Koop dan een goed boek.  BOL.com heeft alles! Bol.com is altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun mooie en uitgebreide collectie  Of bekijk onderstaande artikelen die wij voor jullie hebben geselecteerd. Bestel ze vandaag dan heb je ze morgen al in huis.(Nederland)