Video – Wat gebeurt er met de jeugd in Suriname? Waarom zoveel vermissingen? Blog Denise Faerber

jeugd Suriname politie

Stel je voor je 16-jarige zoon komt thuis met een meisje van 13 jaar. Neem je haar dan in huis?

Lees mijn nieuwe blog hierover. Het gaat namelijk niet zo goed met onze jeugd. Jonge meisjes raken om de haverklap vermist. Ze gaan mee met zogenaamde vriendjes, verkopen soms hun lichaam. Ook onze jongens gaan de verkeerde kant op, doen stoer en willen dan vluchten voor de politie. En soms gaat het mis en moeten we onze kinderen begraven. Dat wil geen enkele ouder!

Wat doe jij als ouder om je kind op het juiste pad te houden? Bekijk alvast samen met je kinderen de belangrijke video van Milton Bisshop van de politie. Geef het door aan iedereen. Het is echt niet stoer om stoer te doen. Weet je wat stoer is: Je diploma halen!! Groetjes van Denise

Blog van Denise Faerber van FamilieNieuws

Er gebeuren momenteel veel dingen met onze jonge mensen en de situatie is zorgelijk. Hebben jullie het ook door? Ik merk dat er de laatste tijd weer om de haverklap mensen, en in het bijzonder jonge meisjes vermist zijn. Gelukkig zijn ze na en poosje wel weer terecht, maar helaas gaat het ook wel eens goed mis en krijgt de familie ze terug in een kist.

Sommige van onze jonge dames zijn  een beetje ontspoord geraakt. Ze komen terecht in verkeerde sferen. Hetzij door een verkeerd vriendje, verkeerde beslissing of soms worden ze door mensen meegesmokkeld. Ontvoerd en “aan het werk gezet” Pot ing tap kapoe.

De politie heeft ontdekt dat sommige van de vermiste meisjes gewoon bij een jongen zijn gaan wonen. En als hij geen eigen huis heeft zet hij ze bij zijn ouders, oudere broer of mattie. Weet je dat het ontzettend strafbaar is? Je mag geen kind in huis nemen. Dat betekent dat je als volwassene medeplichtig bent aan een strafbaar feit. KNOOP DAT AUB GOED IN JE OREN.

Een boodschap aan de jongeren

No go smoko no go seer joe skieng, maar doe je best op school. Je wilt niet meegenomen worden door de politie. Er zijn 3 manieren waarop de politie jou gaat meenemen en wegbrengen wanneer ze je pakken: Vrijwillig, in een ambulance of met lijkenwagen. “Jandanada kondre” Dus begin er niet aan

Video

Bekijk onderstaande video. STVS De Straat is in gesprek met Milton Bisschop. Hij is hoofd van de afdeling voorlichting jeugdzaken bij politie Suriname.  Hij gaat hier dieper op in. Geef het door aan iedereen. Vooral aan onze jongeren zodat ze op de hoogte zijn.

Bisschop heeft ook een boodschap voor de mannen die jonge meisjes meenemen naar huis en met hen het bed delen: Jo sroto! En aan de jongeren over straat. Vooral degene die nu stoer de maatregelen aan hun laars lappen: Veel van die jongens doen stoer. Maar zodra ze hier zijn dan huilen ze als kleine baby’s. Dus doe niet stoer jongens. Blijf ook uit het criminele circuit. Dat moet je niet willen. Let goed op jezelf. Ga niet met de stroom mee, laat je zogenaamde matties je niet overhalen. Wat als puntje bij paaltje komt dan sta je er helemaal alleen voor, dan zijn je matties ineens nergens te bekennen.  

In gesprek met Milton Bisshop over weggelopen tieners in Suriname

FamilieNieuws Shoppen: Winkelen bij BOL.com? Wil je meer lezen hierover? Koop dan een goed boek.  BOL.com heeft alles! Bol.com is altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun  mooie en uitgebreide collectie  Of bekijk onderstaande artikelen die wij voor jullie hebben geselecteerd. Bestel ze vandaag dan heb je ze morgen al in huis.(Nederland)