Happy birthday CB Milton: topmuzikant met een fantastische stem en een bijzonder levensverhaal

Clarence Milton Bekker aka CB Milton is vandaag jarig

Helpen jullie ons mee met het feliciteren van CB Milton? Hij is vandaag 53 jaar geworden.

Deze getalenteerde muzikant is op 11 april 1968 in Suriname geboren als Clarence Milton Bekker. Hij verhuisde op jonge leeftijd met zijn familie naar Nederland en groeide op in Rotterdam. In 1985 deed hij als Jermaine Jackson mee aan de Soundmixshow met het nummer Do what you do. Vijf jaar later begon hij zijn solocarrière.

Hij had hits met nummers als Send me an angel, Hold on (if you believe in love) en natuurlijk It’s a loving thing. Check die video hier:

In 1999 werd Milton genomineerd voor de TMF Award voor beste binnenlandse zanger. En wist je trouwens dat Sylvana Simons in de jaren 90 één van zijn danseressen was?

Sinds 2009 is hij vaste zanger bij het social justice project Playing for Change. In 2012 was hij één van de zangers in het nummer Stand by Me, dat direct viral ging en nu al meer dan 160 miljoen YouTube views heeft gegenereerd. Check CB Milton hieronder rond 2m00s.

Momenteel woont Clarence in Barcelona, waar hij samenwerkt met bands als 08001 en lokale dj’s zoals Taito Tikaro.

Clarence speelt inmiddels al heel wat jaren met zijn eigen Clarence Bekker Band. Zijn mede bandleden zijn Arecio Smith, Adner Rubio, Charlie Cuevas en Carlos López. Samen met zijn band viert hij vandaag zijn verjaardag:

Deze clips vonden wij ook erg leuk:

Als bonus hebben we deze clip nog: Purple Rain. Wat een prachtige stem!

Wij wensen Clarence een mooie dag met zijn familie en vrienden.

Helpen jullie ons mee met feliciteren? Dat kan onder dit bericht hier op de website of check onze Facebook of Instagram pages.