Baby eerst in veiligheid gebracht! – politie Suriname

verdachte politie Suriname

Man dood door politiekogel! De ontsnapte verdachte had een baby in zijn handen en wilde maar niet uit de auto stappen! De arme baby is gelukkig ongedeerd gebleven. 

Hierbij het uitgebreide politie bericht omtrent de dood van de 39-jarige Raoul With. Lees wat er precies is gebeurd en geef het door aan belangstellenden.

Politie Suriname schreef:

Ontvluchte verdachte dodelijk geraakt bij weder aanhouding. De 39-jarige Raoul With is bij zijn weder aanhouding op zaterdagavond 3 april aan de Pikinstonstraat dodelijk geraakt door politiekogels.

Raoul die deel uitmaakte van een roversbende werd reeds lang opgespoord door de politie. Samen met zijn kompanen moet hij een aantal brute berovingen hebben gepleegd in de districten Paramaribo, Wanica en Brokopondo.

Deze roversbende, bestaande uit Raoul en zijn kompanen F.C. (39), C.K. (22) en F.B. (34) werden op woensdag 31 maart op de kruising van de Kashmir- en de Napelstraat aangehouden. Het viertal vertoefde bij hun aanhouding in gezelschap van twee vrouwen die eveneens in de kraag werden gevat.

De drie kompanen van Raoul, F.C., C.K en F.B. werden voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de twee vrouwen na verhoor zijn heengezonden. Raoul With zag kans op dezelfde avond van zijn aanhouding samen met ene J.K. vanuit het politiebureau De Nieuwe Grond te ontvluchten. De verdachte J.K. werd daags daarna wederom aangehouden.

Na bekomen en uitgewerkte informatie koerste een gemengd team van de politie op 3 april naar de Pikinstonstraat ter opsporing en weder aanhouding van de verdachte Raoul With. Daar aangekomen was Raoul met drie mannen van wie O.F. (35), A.V. (18), en R.A. (24) gezeten in een witgelakt voertuig. Het voertuig werd door de wetsdienaren klemgereden en werd het viertal gesommeerd uit het voertuig te stappen.

verdachte politie Suriname
Foto binnengekomen via Facebook

De drie mannen stapten uit, maar Raoul bleef in het voertuig zitten met een baby in zijn armen. Ondanks hij meermalen werd gesommeerd om uit het voertuig te stappen, gaf hij geen gehoor hieraan. De wetsdienaren gingen ertoe over hem uit het voertuig te halen en bij die gelegenheid trachtte Raoul één der wetsdienaren te ontwapenen, wat hem niet lukte.

De politie wist hem de baby afhandig te maken en deze in veiligheid te brengen. Hierna haalde Raoul vermoedelijk van onder zijn kleding een vuistvuurwapen tevoorschijn, waarmee hij kennelijk het vuur zou openen op de politieagenten. Bij het zien van die handeling aarzelden de wetsdienaren geen moment en schoten gericht op de verdachte met voor Raoul het noodlottig gevolg.

Het ontzielde lichaam van Raoul werd na overleg met het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen. Het voertuig waarin de overleden verdachte en de drie mannen in zaten, het vuistvuurwapen en een aantal mobiele telefoontoestellen zijn eveneens in beslag genomen.

De drie mannen, O.F, A.V. en R.A. die op 3 april in gezelschap vertoefden van Raoul zijn na te zijn verhoord heengezonden.

FamilieNieuws Shoppen bij BOL.com
Wil je meer lezen. Koop dan een leuk boek.  Of wil je gewoon lekker shoppen vanuit huis? BOL.com heeft alles! Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk hun aanbiedingen van vandaag. Of bekijk onderstaande producten en boeken die wij voor jou hebben geselecteerd. Bestel ze vandaag dan kun je morgen al beginnen met lezen: