Video – Evie’s verhaal – Evie Ewo uit Suriname kreeg borstkanker

verhaal Evie Suriname borstkanker

“Toen ik haar voor het eerste zag, keek ze niet naar mij hoor. Evie was mijn eerste liefde” “De blik van de dokter zei al genoeg: Het is borstkanker zei hij”

Bekijk hier (nogmaals) de hartverscheurende film over Evie Ewo uit Suriname. Ze kreeg borstkanker en overleed een aantal maanden geleden. Haar man, moeder, collega’s en familieleden vertellen haar verhaal. Zeer uitgebreid en gedetailleerd.

Het is de bedoeling dat er meer bewustwording komt voor deze ziekte. Praat erover! Geef het bericht door aan een ieder. We wensen de vrienden, familieleden en nabestaanden van Evie veel kracht toe en we bedanken hen en Shellen Arga en Roger Kadir, de makers van deze prachtige documentaire.

Jaarlijks sterven heel veel mensen aan de gevolgen van kanker. Ook Evie. Zij leed aan borstkanker en heeft uiteindelijk het leven gelaten. 2 filmmakers hebben samen met de familie van Evie een film gemaakt om bewustwording te creëren voor deze ziekte.

De makers van de film hebben een short documentaire gemaakt omtrent Evie’s verhaal. Evie had borstkanker gekregen. Tijdens haar zwangerschap dacht ze dat het gewoon melkklieren waren. Dit is ze na de zwangerschap, in verband met pijnen, gaan onderzoeken.

Wanneer we het woord kanker horen, schrikt men direct, en niet iedereen deelt zijn/haar verhaal. Maar Evie was hier heel open over. En les van Evie is dan ook: “Praat er gewoon over, wie weet kan iemand je helpen!”

De film gaat over Evie en haar ziekte. Ook de mensen om haar heen haar familie en haar collega’s vertellen hun verhaal en hoe het voor hen was. Luister ook naar andere moedige kanker survivors.

Moeders geven leven
Moeders geven kracht
Moeder blijven geven
liefde, die elke pijn verzacht
en als ze heengaat onverwacht
blijft ze toch voor altijd in je hart
dat is het wonder, haar troost en grootste kracht
Rip Evie Ewo

LTF

Bekijk onderstaande foto’s en video’s voor extra informatie omtrent Evie en de documentaire. Geef het door aan belangstellenden.

Evie’s Story

The story of the strong and courageous fighter, Evie.
A film documentary by Roger Kadir & Shellen Arga
Music by: Pinas Emanuel – M A N T J E K A R S O
Page – Rowan Soekatma
RK universal
Shellen Arga Productions
Filmposter by: Regilino Kartopawiro

FamilieNieuws Shoppen: Boeken over borstkanker bij BOL.com? 
Wil je meer lezen? Koop dan een goed boek.  BOL.com heeft alles! Bol.com is gelukkig altijd open. Je kunt de hele dag en nacht online shoppen. Bekijk de uitgebreide collectie met boeken over borstkankerOf bekijk onderstaande boeken de wij voor jullie hebben geselecteerd. Bestel ze vandaag dan kun je morgen al beginnen met lezen: